מתכון לעוגת מוס גבינה במילוי לימוני

 
העוגה המושלמת לשבועות
העוגה המושלמת לשבועות צילום: חיה אילונה דר
 

עוגת המוס שתרשים את כולם • חיהל'ה מכינה עוגת מוס גבינה אוורירית עם מלית לימונית חמצמצה ומפתיעה, והכל מעל תחתית פריכה של עוגיות אוראו. אפשר להגישה קרה אבל גם קפואה לאוהבי הגלידות שביניכם

 
 
 
 
 

אני מאוד אוהבת לימון ולשלבו במאכלים שונים, וקינוחים העדיפות הראשונה בעיני. אם עלי לבחור גלידה, בוחרת תחילה את הוניל ואחריו את טעמי הפירות החמוצים. וכך לקראת שבועות נולד רעיון העוגה הזו.

 

אני מכינה עוגות מוס גבינה שונות, והפעם החלטתי לשלב קרם לימון בתוך העוגה וכך להנות משני העולמות, גם מוס גבינה ענני קליל וגם להיפגש בטעם חמצמץ מפתיע המסתתר בפנים.

 

את העוגה ניתן להגיש קפואה ואז נקבל טעם מיוחד של גלידה, או לאחסן במקרר ואז מקבלים את המירקם המוסי קליל. את הקישוט תוכלו להכין כפי שתרצו ואין חובה להשתמש בקצפת, אך היא נותנת מגע מושלם יותר לכיסוי.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 40 דקות רינג/תבנית קפיץ בקוטר 24 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבסיס העוגה:


170 גרם עוגיות אוראו במלית קרם


50 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה רכה


 

למוס גבינה:

 

14 גרם (שקית אחת) אבקת ג'לטין


1/2 כוס מיץ לימון


500 גרם גבינת שמנת


250 גרם גבינה לבנה 5%


1/2 כוס סוכר


500 מ"ל שמנת מתוקה


 

לקרם לימון:

 

1/2 כוס סוכר


5 כפות סירופ תירס


כוס מים


2 חלמוני ביצה


1/3 כוס מיץ לימון


2 כפות גרד לימון


2 כפות מזולה לאפייה בטעם חמאה


 

לקישוט:

 

250 מ"ל שמנת מתוקה


כ-15 דובדבני אמרנה


 

ציוד מיוחד:

 

שקף בגובה התבנית


 
 

אופן הכנה:

  • מתחילים מהכנת הבסיס: שמים את העוגיות והמזולה במעבד מזון ומרסקים עד שהחומרים מתאחדים. מרפדים את התבנית בעוגיות ומכניסים למקרר.
  • מכינים את המלית: מחממים בסיר 1/2 כוס סוכר וסירופ תירס, מורידים את חום הלהבה לבינונית ומוסיפים בהדרגה את המים ובוחשים עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מורידים לאש נמוכה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
  • מסירים מהאש ומוסיפים מעט מהתערובת אל החלמונים, מערבבים ומחזירים לאש נמוכה תוך עירבוב, מביאים לרתיחה קלה ועוד 2 דקות.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון, המזולה וגרד הלימון. מצננים.
  • מכינים את מוס הגבינה: מפזרים את הג'לטין על 1/2 כוס מיץ הלימון, ממתינים דקה, מחממים בסיר על אש נמוכה עד שנמס או במיקרו. מערבבים את הגבינה עם הג'לטין המומס.
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל תערובת הגבינה.
  • להרכבת העוגה: מוציאים את התבנית מהמקרר ומסדרים שקף בגובה התבנית/רינג. יוצקים 3/4 מכמות מוס הגבינה על הבסיס, יוצקים מעל את קרם הלימון ומעבירים למקרר ל-10 דקות. מוציאים ויוצקים מעל את יתרת הגבינה. מכניסים למקרר לשעה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה, מורחים על כל העוגה כולל השוליים ומעטרים את פני העוגה בזילופי קצפת ודובדבני אמרנה.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם הקונדיטורית המומחית נעמה שטייר

פבלובה - כל הסודות להצלחה

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.