מומחי האפייה • חן שוקרון

הדפס
 
פאי גבינה עם פררו רושה ושוקולד - אחד המתכונים בחוברת החדשה
פאי גבינה עם פררו רושה ושוקולד - אחד המתכונים בחוברת החדשה צילום: חן שוקרון
 
עודכן 09:35 08/05/2013
אוכל ורק אוכל

כבר כמעט 5 שנים שהיא מנהלת את בלוג האפייה האהוב 'מתוקים שלי', תחת שם העט שירלי נמש, וממש עכשיו היא מוציאה לאור חוברת שמציגה את מתכוני הגבינה הטובים ביותר שלה. חן שוקרון מספרת על ההנאה שהיא שואבת מדי יום מהקוראים ועל התוכניות לעתיד

 
חן שוקרון
חן שוקרון צילום: שבי קדם

חן שוקרון, או בשם העט שלה, שירלי נמש, היא בעלת בלוג האפייה 'מתוקים שלי'. אחרי כמעט חמש שנים של פרסום מתכוני מהממים עם תמונות מגרות, באינטרנט בעיקר, החליטה להוציא לאור חוברת מתכונים ראשונה פרי עטה. לכבוד יציאת החוברת תפסנו אותה לשיחה על המעבר מאשת קריירה לאשת קולינריה ועל ההשראה היומיומית מהקוראים.

 

איפת למדת לאפות?

לפני כ-9 שנים, ממש בתחילת הדרך, השתתפתי בקורס חובבנים בהנחיית השף יניב גור אריה, בקורס קיבלתי את היסודות והכלים הבסיסיים, אבל מאז הלימוד שלי נעשה באופן עצמאי מספרי אפייה שונים בעברית ובאנגלית, מאתרי אינטרנט שונים מהארץ או מחו"ל ובעיקר מהניסיונות האינסופיים במטבח הביתי.

 

מה דחף אותך לפתוח בלוג משלך?

את הבלוג הקמתי לפניי כ-4.5 שנים בזמן שהייתי בחופשת הלידה השלישית. השהייה הממושכת בבית אפשרה לי לאפות בלי הפסקה; סוף-סוף היה לי זמן לעשות את מה שאני הכי אוהבת.

 

חיפשתי מקום שבו אוכל לרכז את המתכונים המוצלחים שהכנתי ולשתף גם אחרים. די מהר גיליתי שפרסום מתכונים בבלוג זה דבר מחייב, כי אנשים סומכים עליי ועל המתכון ומשקיעים זמן, כסף ואנרגיה. לכן, כבר מימיו הראשונים, הקפדתי לפרסם רק מתכונים שהתוצאה שלהם מצוינת.

 

גם כיום, אני בודקת ומשפרת כל מתכון מספר פעמים לפניי הפרסום, ואני תמיד מרגישה אחריות אישית לגבי התוצאות של הקוראים. הבלוג מאפשר לי לא רק לעשות את הדברים שאני מאוד אוהבת: אפייה, צילום וכתיבה, אלא גם מאפשר לי להגיע אל המון אנשים ולהדביק אותם באהבה ובהנאה שבעשייה. התגובות והפידבקים מהקוראים הם אלו שמאשרים לי שמה שאני עושה הוא נכון.

 

אז התמסרת לחלוטין לאפייה וכתיבה?

לפניי הקמת הבלוג עבדתי בחברת היטק גדולה ולאחר אותה חופשת לידה כבר לא חזרתי לעבוד שם. הרגשתי שמצאתי את הייעוד שלי, את מה שבאמת מעניין אותי לעשות, וכיום זה ה-Day job שלי. מלבד הבלוג אני כותבת ומשמשת כמתכונאית גם עבור אתרי אינטרנט, מגזינים וחברות מסחריות.

 

מה נמצא בחוברת החדשה?

בחוברת יש 21 מתכונים, כולם מתכוני גבינה - מאפים מלוחים זריזים וטעימים, עוגות גבינה אפויות וללא אפייה וקינוחים אישיים. חלק מהמתכונים חדשים וייחודיים, וחלק פורסם בבלוג או בטור שלי במאקו. זהו מעין אוסף מרוכז ואיכותי של מיטב מתכוני הגבינה שלי. היא נמכרת דרך הבלוג ונשלחת למזמינים באמצעות הדואר. לצורך ההפצה גויסו כל בני המשפחה למבצע וגם חלק קטן מעובדי החברה של בן זוגי, שמתמחה בשיווק, מסייעים לעמוד בעומס.

 

אז למה רק חוברת ולא ספר באורך מלא?

החוברת נולדה בעצם מתוך עבודה על ספר. במשך תקופה ארוכה קיבלתי בקשות מעוקבים נאמנים שנמאס להם להדפיס את המתכונים שלי, המפוזרים במקומות שונים, ושביקשו מקום אחד, נגיש ונוח ממנו ניתן להכין בקלות את המתכונים. התחלתי לעבוד על ספר, אבל כבר בשלב איסוף החומרים, הבנתי שישנה כמות גדולה מידי של מתכונים אותה אני רוצה לצרף. לכן החלטתי במקום להקדיש לכל נושא פרק בספר, להפיק לכל נושא חוברת משל עצמו, חוברת שבה תהיה כמות מכובדת של מתכונים מעולים ושעלותה תהיה שווה לכל נפש. הרעיון היה לאפשר לאנשים לקבל משהו נגיש מאוד, לא יקר, פשוט וברור שיאפשר להם להתנסות ולהצליח באפייה.

 

 
שכבות שוקולד ואגוזי לוז - עוגת החלומות של חן שוקרון
שכבות שוקולד ואגוזי לוז - עוגת החלומות של חן שוקרון צילום : חן שוקרון
 

מה הקינוח הכי מטורף שהכנת?

בשנים האחרונות אני מכינה לעצמי בכל שנה, ביום הולדת שלי, עוגת חלומות. עוגת שכבות מרשימה, כזאת המורכבת ממספר שכבות, קרמים, ציפוי ועיטור. בכל שנה זו עוגה אחרת, אך הרעיון של עוגת חלומות נשאר זהה. לאחרונה הכנתי גם עוגת 4 שכבות של שוקולד וג'נדויה בעיטור אגוזי לוז, גבוהה ומרשימה במיוחד.

 

מתי ידעת שקינוחים זה הדבר?

מאז ומעולם. תמיד אהבתי גם לאכול וגם להכין קינוחים יותר מאשר אוכל "אמיתי". אני מסוג האנשים שמתיישבים בשולחן וחושבים על הקינוח עוד לפניי שהוגשה הארוחה.

 

אם היית בצק, איזה בצק היית?

בצק פריך. כי בדומה לבצק פריך גם אני אולי נראית קצת נוקשה מבחוץ אך למעשה אני לגמרי רכה ומתמוססת בקלות.

 

ממה את הכי נהנית באפייה?

אני נהנית מכל החלקים שבאפייה - החל משלב התכנון, ההכנה, ריחות האפייה ועד לשלב שבו כולם ממצמצים בשפתיים ונהנים מהמנה. אבל כבלוגרית מה שהכי מרומם ומשמח אותי הן התגובות על המתכונים המוצלחים שמגיעות מקוראים שהתנסו בהכנתם.

 

מאפה שמלווה אותך מהילדות

עוגת הדבש שסבתא שלי נהגה להכין בראש השנה. אני ממש זוכרת את עצמי כילדה קטנה עומדת במטבח בערב החג ו"מיישרת" את העוגה בתבנית. עד היום ראש השנה לא שלם מבחינתי בלי עוגת דבש עסיסית וטובה.

 
כריכת החוברת 'מתוקים שלי'
כריכת החוברת 'מתוקים שלי' צילום: חן שוקרון

מאפה אחד שכשל

לאורך הדרך יש לא מעט כישלונות. לאחרונה למשל, ניסיתי להכין לחמניות שמרים שוודיות במלית של מרציפן וקצפת. "על הנייר" זה היה מאפה מבטיח ביותר, אבל בפועל התוצאה הייתה לא מוצלחת כלל.

 

מה נותן לך השראה?

הרבה מאוד דברים. מנות שאכלתי במסעדה, ספרים, בלוגים ומגזינים בנושא. אני כל הזמן קוראת חומרים בנושא ומקבלת השראה ממקורות רבים.

 

טיפ למי שרוצה לאפות כמו מקצוען

לנסות ולהעז. נכון שישנה חשיבות רבה ללימודים ולהכשרה מקצועית, אבל יחד עם זאת אין תחליף לניסיון. אני ממליצה לאופה המתחיל פשוט להתחיל לאפות. להתנסות בסוגים שונים של בצקים, בהכנת קינוחים. מכל ניסיון לומדים ובסופו של דבר ההתמדה תוכיח את עצמה.

 

מחיר החוברת החדשה 40 ש"ח (כולל משלוח) והיא ניתנת לרכישה בלינק הבא

 

לעוד מתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

סיפורו של מאפה: פבלובה

בראוניז ללא קמח

עוגיות מזרחיות בתבלין סודי

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.