גיאורגיה על המפה • 2 מתכונים נפלאים עם תרד

 
התרד מככב במטבח הגרוזיני. סלט תרד וגבינה
התרד מככב במטבח הגרוזיני. סלט תרד וגבינה צילום: קרן ביטון כהן
 

אירמה קזר ממשיכה להציג בפנינו את עולם הקולינאריה של גאורגיה: הפעם היא מכינה שתי מנות ראשונות מוצלחות במיוחד - ממרח תרד עם אגוזי מלך וסלט תרד עם גבינה

 
 
 
 
 

בסלט עם גבינת הסולוגוני התרד מקבל טיפול בכפפות של משי: הוא מאודה במחבת ומעורבב בזהירות עם שאר המרכיבים שבמתכון. המטיילים מעידים על סלט שפותח את התיאבון ומכין את החיך למנות הבאות. הבצל המטוגן וצורתו האחידה, הפלפל האדום ורצועות הגבינה מספקים את הפתיח הטוב ביותר לעיקריות, צמחוניות או בשריות כאחד.

 

אגוזי מלך מהווים את אחד המרכיבים היותר דומיננטיים במטבח הגיאורגי וכך גם במנת הפתיחה איספאנאחי. הם באים לידי שימוש במספר רב של מנות ומקבלים כבוד והדר בכל מטבח ביתי מקומי. הכפריים לא נוהרים לשווקים כדי לרכוש את האגוז אלא מעדיפים לקטוף מהעץ בסמוך לביתם.

 

זו אולי ההקדמה הנכונה והתמציתית ביותר שניתן לומר על האגוז, ומהפיצוחים לירק: בממרח אנו טוחנים את התרד בתוספת אגוזים, מכדררים ועוטפים בתבלון של מליחות עדינה ומיוחדת. ניתן להגישו גם בהזלפה או בדוגמת עלה המאפיינת את הטעם המקומי.

 

>> בטור הקודם אפינו עם אירמה עוגת חלב ציפורים

 

מתכון לסלט תרד עם גבינת סולוגוני

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

250 גרם תרד טרי, קופסא אחת


חצי צרור כוסברה טרייה, טחונה


2 בצלים, חתוכים לחצאי פרוסות


כף שמן


2 בצלים ירוקים, פרוסים לטבעות


פלפל אדום חריף, חתוך לרצועות דקות/פלפל שאטה


כפית כוסברה יבשה טחונה


כפית זרעי כוסברה כתושים


קורט מלח


100 גרם גבינת סולוגוני/מוצרלה


 

 
 

אופן הכנה:

  • בוררים את התרד ושוטפים היטב. מאדים אותו על מחבת חמה לכמה דקות ובסיום מעבירים לקערת מים עם קרח (בכדי לשמור על הצבע הירוק).
  • מוציאים את התרד ממי הקרח ומניחים על גבי מסננת (לא סוחטים).
  • מטגנים את הבצל במחבת עם כף שמן (במידה וחסר שמן ניתן להוסיף 2 כפות מים).
  • אחרי שהבצל הזהיב מוסיפים את התרד המסונן, מערבבים ומוסיפים כוסברה טרייה, יבשה, זרעי כוסברה ומלח. אחרי כשלוש דקות מסירים מהאש. מוסיפים את הבצל הירוק ואת הפלפל החריף.
  • להגשה: בצלחת הגשה יפה מניחים במרכז את הסלט ומעליו מניחים פרוסות גבינת סולוגוני ומקשטים עם בצל ירוק ופלפל חריף.

 

 
ניתן להגשה בצורות שונות. איספאנאחי
ניתן להגשה בצורות שונות. איספאנאחי צילום : קרן ביטון כהן
 

מתכון לאיספאנאחי • ממרח תרד ואגוזים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

תרד טרי, קופסא אחת


1 כוס אגוזים טחונים


1 כף חומץ תפוחים


פלפל אדום חריף קצוץ דק/פלפל שאטה


חצי צרור כוסברה טרייה טחונה


כפית כוסברה יבשה טחונה


כפית זרעי כוסברה כתושים


קורט מלח


 
ממרח תרד ואגוזי מלך
ממרח תרד ואגוזי מלך צילום: קרן ביטון כהן

אופן הכנה:

  • בוררים את התרד ושוטפים היטב.
  • מאדים את התרד על מחבת חמה לכמה דקות ובסיום מעבירים לקערת מים עם קרח (בכדי לשמור על הצבע הירוק). מוציאים את התרד וסוחטים במעט.
  • טוחנים את התרד במעבד מזון יחד עם כל שאר החומרים למעט האגוזים.
  • בוזקים מעל האגוזים הטחונים כף חומץ. ממתינים מספר שניות ומערבבים. החומץ מבהיר את האגוזים.
  • מערבבים בעזרת כף את האגוזים עם החומץ ותערובת התרד ומתקנים תיבול.
  • אופן ההגשה: ניתן להגיש בצורת עלה או כדורים ולקשט עם גרעיני רימון.

 

אירמה קזר הינה שף קונדיטורית ומדריכת טיולים קולינריים לגאורגיה.

 

לעוד מתכוני עדות:

פטריות ממולאות בגבינה

אצבעות פילו עם גבינה ובטטה

דג מרוקאי חריף

שנדביץ' תוניסאי

מלבי וערמונים

 

 
עוד כתבות במדור נגיסות גיאורגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.