ניגוזיאני • מתכון לפשטידת אגוזים גרוזינית

 
הפשטידה הכי טעימה שאכלנו. בהתחייבות!
הפשטידה הכי טעימה שאכלנו. בהתחייבות! צילום: קרן ביטון כהן
 

אירמה קזר ממשיכה להפתיע עם מתכון נהדר בשתי גירסאות, אחת לטבעונים והשניה ללא גלוטן: פשטידת אגוזים גרוזינית בעלת טעם ומרקם של כבד קצוץ אמיתי

 
 
 
 
 

מתכונים גאורגים רבים יכולים לקבל מקום של כבוד אצל הצמחונים והטבעונים ואין ספק שהניגוזיאני הוא אחד מהם.

 

המתכון הזה מוכר בכל צפון מערב גיאורגיה וכל בשלנית ביתית מתהדרת בטקסטורה מיוחדת משלה. שילוב הרכיבים יוצר באורח פלא טעם שמזכיר כבד קצוץ אירופאי, מומלץ לצמחונים טריים שמתגעגעים (קצת) לטעם הבשר.

 

הוריאציה לטבעונים מוגשת בהמשך, כדי שגם אתם תיהנו, עם תחליפים שיכולים להמיר את הביצים. יש לוודא שכל המצרכים מוכנים מראש לפני שמתחילים לעבוד.

 

>> בטור הקודם אירמה הכינה חצ'פורי במילוי בשר

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 16-20 מאפינס | רמת קושי: קל

 

מצרכים לפשטידה ללא גלוטן:

 

1/4 כוס שמן


2 שיני שום, קצוצות דק


2 בצלים בינוניים, קצוצים במעבד מזון


9 ביצים, טרופות


3.5 כוסות אגוזי מלך, טחונים דק


חצי צרור כוסברה טרייה, קצוצה דק


2 פלפלים ירוקים, מנוקים מחרצנים, קצוצים במעבד מזון


מלח, פלפל שחור טחון, כוסברה יבשה


פלפל אדום/פלפל שאטה, חריף קצוץ


1 כף קמח תירס לבן (או צהוב טחון דק)


1 כפית אבקת אפיה


 

מצרכים לפשטידה טבעונית:

 

1/4 כוס שמן


2 שיני שום, קצוצות דק


2 בצלים בינוניים, קצוצים במעבד מזון


3.5 כוסות אגוזי מלך, טחונים דק


חצי צרור כוסברה טרייה, קצוצה דק


2 פלפלים ירוקים, מנוקים מחרצנים, קצוצים במעבד מזון


מלח, פלפל שחור טחון, כוסברה יבשה


פלפל אדום חריף קצוץ/פלפל שאטה


1/4 כוס קמח


1/4 כוס קמח תירס לבן


1 ו-3/4 כוס מים רותחים


1/2 כוס פתיתי שמרי בירה (ניתן להשיג בחנויות טבע)


1 כפית אבקת אפיה


 

 

אופן הכנה:

  • לגירסה ללא גלוטן: מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • טורפים במטרפה ידנית את הביצים ומוסיפים את יתרת המצרכים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.
  • מוזגים את המסה לתבניות סיליקון של מאפינס אישיות או לכל תבנית אישית אחרת.
  • אופים למשך 20 -30 דקות או לבדוק עד שהמגע קפיצי.
  • לגירסה הטבעונית: בקערה מערבבים את המצרכים למעט הקמחים, הנוזלים, השום ושמרי הבירה.
  • במחבת על אש נמוכה מחממים שמן ומוסיפים את הקמחים, מערבבים עם מטרפה ידנית או עם כף עץ.

  • ממשיכים לערבב ומגבירים את האש לבינונית עד לקבלת מרקם חלק, ובעבוע קל.

  • מוסיפים את המים הרותחים, המלח, השום ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש הינונית עד שמסמיך ומבעבע. מוסיפים את שמרי הבירה, מערבבים היטב לכמה שניות עד שמבעבע ומכבים את האש.

  • שופכים את התערובת החמה בקערת תערובת האגוזים המתובלת ומערבבים היטב.

  • ממלאים בתבנית מאפינס אישיות או כל תבנית אישית אחרת. אופים למשך 20-30 דקות או עד שהמגע קפיצי.

 

 
מרקם מושלם של אגוזים, בצל ופלפלים
מרקם מושלם של אגוזים, בצל ופלפלים צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור נגיסות גיאורגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.