מתכון לחינקלי • כיסון עם בשר

 
מעוצב כשק כסף קטן. חינקלי
מעוצב כשק כסף קטן. חינקלי צילום: קרן ביטון כהן
 

אירמה קזר ממשיכה לסחוף אותנו למחוזות חדשים בגיאורגיה: הפעם היא מראה לנו איך מכינים את החינקלי המפורסם במילוי בשר. תענוג לעיניים ולחך

 
 
 
 
 

מדובר בכיסון בצק ממולא בבשר הדומה מאוד לשק קטן של כסף. הגעתם עד לחבל קאחטי, חבל ארץ היין והבשר. כאן שק הכסף נקשר אחרת והתיבול משתנה עם כוסברה וחריפות. גיאורגיה עצמה כוללת בתוכה מספר לא קטן של תרבויות שאנשי כל אחת מהן קשורים לאדמה ולמקום. בטיולים לגאורגיה תשמעו לא אחת את המקומיים מתגאים: "כאן בקאחטי גידול הצאן והבקר, היין, החינקלי והצ'ורצ'חלה הם הטובים ביותר".

 

חוצמזה מגלה לכם סוד קטן שלא הרבה יודעים ולא מעט שואלים אותי אך הבצק עדיין יציב אחרי הבישול: המייחד את בצק החינקלי בגיאורגיה הוא הקורנפלור שמוסיפים לקמח (מעבר לייחודיות של הקמח), המעניק יציבות ועמידות לאחר הבישול. אז קבלו את הכיסון הגיאורגי הכי מבוקש!

 

>> בטור הקודם של אירמה הכנו פטריות ממולאות בגבינה

 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות: 35 כיסונים | רמת קושי: בינוני

 
חינקלי: איך אומרים וריינקס בגיאורגית?
חינקלי: איך אומרים וריינקס בגיאורגית? צילום: קרן ביטון כהן

מצרכים לבצק:

 

900 גרם קמח לבן, מנופה


100 גרם קונפלור


2 ביצים


2 כפיות מלח


2 כוסות מים, פחות 1 כף מים


 

לבשר:

 

600 גרם בשר בקר טחון


3 בצלים בינוניים, קצוצים במעבד מזון


100 גרם שומן כבש טחון


חצי צרור כוסברה, קצוצה דק


קורט כוסברה טחונה יבשה


מלח ופלפל שחור לתיבול


פלפל אדום חריף/פלפל שאטה, קצוץ


2 כוסות מים פושרים


 
 

אופן הכנה:

  • הבשר: מערבבים את כל חומרי המלית כולל נוזלי הבצל ומוסיפים מים פושרים ומערבבים. המים הפושרים מפוררים את הבשר ומונעים מהבשר להגיע למצב של קציצה בחינקלי. מתבלים ומפלפלים ושומרים במקרר.
  • הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הנוזלים הביצים והמלח.
  • מעל הנוזלים מפזרים את הקמח המנופה ואת הקונפלור ומתחילים ללוש כ-8 דקות (מרקם הבצק צריך להיות חלק כמרקם של בצק סוכר).
  • אחרי סיום הלישה עוטפים את הבצק בניילון נצמד למנוחה של 20 דקות ואח"כ לשים באופן ידני, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  • לאחר מנוחה שלישית מכדררים כדורים בגודל של פינג-פונג ומכסים בניילון נצמד בכדי שלא יתייבש.
  • מתחילים לרדד כל כדור בנפרד לעובי של 2 מ"מ, כולל שולי הבצק.
  • מניחים במרכז כף ממלית הבשר וסוגרים את הכיסון באיסוף של קצוות הבצק כמניפה, לצורת שק כסף קטן.
  • אחרי איסוף שולי קצוות שק הכסף יוצרים "גבעול" בשק הכסף ע"י צביטה, ואם יש שארית בצק גדולה חותכים עם היד. אפשרות נוספת היא לרדד את הבצק לעלה גדול אחד ולקרוץ ממנו עיגולים בקוטר של 10 ס"מ, למלא בבשר ולסגור לצורת סהר.
  • בינתיים מרתיחים סיר מים גדול עם מלח (לטעום את המים) להוסיף 2 כפות שמן. השמן נותן לבצק ברק.
  • אחרי שהחינקלי צפים נותנים להם להתבשל עוד מספר דקות ורק אח"כ מוציאים.
  • אופן הגשה: בצלוחית מניחים שום ומוסיפים מעט ממי הבישול. מגישים את החינקלי בצלחת עם פלפל שחור ואם רוצים בוזקים מעל מי השום.
  • אופן אכילה: מחזיקים את החינקלי מהצד של "הצוואר" (ללא סכין ומזלג) נוגסים ותוך כדי שותים את המיצים של החינקלי ומשאירים את "הגבעול" על הצלחת. לפי כמות "הגבעולים" שנשארו יודעים כמה חינקלי אכלתם.

 

 
 
עוד כתבות במדור נגיסות גיאורגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.