מתכון לסלט עוף, תפוחי אדמה ורוקט

 
סלט עוף, תפוחי אדמה ורוקט
סלט עוף, תפוחי אדמה ורוקט צילום: דניאל לילה, סגנון: דיאנה לינדר
 

מתכון לסלט שהוא ארוחה שלמה, שילוב של פחמימות וחלבונים, בריא טעים ומשביע - סלט עוף עם תפוחי אדמה, רוקט ובצל סגול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים ורבע | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים: 

 

4 נתחי חזה עוף משוטחים (שניצלים)


1 כפית סחוג


8 כפות שמן זית


5 תפוחי אדמה


1 בצל סגול פרוס דק


6 צנוניות פרוסות דק


צרור רוקט


2 כפות מיץ לימון


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • משרים את חזה העוף בתערובת של הסחוג ו-2 כפות שמן זית למשך שעה לפחות ואפשר עד 24 שעות.
  • מבשלים את תפוחי האדמה במים 45 דקות או אופים שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות עד לריכוך.
  • מצננים, קולפים וחותכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ.
  • מלהיטים מחבת עם 2 כפות שמן זית וצולים את חזה העוף 2 דקות מכל צד עד שמוכן.
  • מצננים וחותכים לפיסות באורך 3-2 ס"מ.
  • מערבבים את העוף עם תפוחי האדמה, הבצל, הצנוניות והרוקט בקערה גדולה.
  • מתבלים ב-4 כפות שמן זית,  מיץ הלימון, מלח ופלפל ומגישים מייד.
  • גיוון: אם אין סחוג, אפשר להשרות את העוף בשמן זית מתובל במחית טעם אחרת, למשל: צ'ימיצ'ורי, אריסה, פלפלצ'ומה או קארי או בתבלין יבש, למשל גריל עוף. 

 

 
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.