מתכון למאפינס דובדבנים

 
מאפינס דובדבנים. מפתיע את כל מי שנוגס בו
מאפינס דובדבנים. מפתיע את כל מי שנוגס בו צילום: שירן כרמל, סגנון: מאיה לבנת הרוש
 

מדריך הקמח של תומר כבירי עוסק הפעם בקמח עוגה: מתכון לקינוח מטריף של מאפינס דובדבנים עם גנאש מי ורדים. נראים ממש כמו ממתקים

 
 
 
 
 

קמח עוגות הוא קמח המופק מחלקו הפנימי של גרעין החיטה, אך בניגוד לקמח לבן בהיר קמח זה מופק מחיטה רכה והמוצר שמתקבל הוא קמח בעל אחוזי חלבון נמוכים יחסית, כ- 9.5 אחוז.

 

אחוזי החלבון הנמוכים תורמים לקבלת מרקם רך במאפים ולכן קמח זה מתאים למאפים אשר אין להם צורך באלסטיות רבה, כגון עוגות ספוג, עוגות בחושות וכדומה.

 

קמח העוגות תמיד מפתיע עם תוצאה רכה ונימוחה. אני בהחלט ממליץ לא לוותר ולהשתמש בו למאפים ולעוגות שלהם הוא מתאים.

 

כאן הכנתי איתו מאפין דובדבנים שבו ניכרת הרכות עם מילוי אשר מפתיע את כל מי שנוגס בו.

 

>> בטור הקודם הכנו קרפ עם גבינה ולחם אירי

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: 4 שעות | כמות מנות: 20 מאפינס | רמת קושי: בינוני

 
מאפינס או ממתק?
מאפינס או ממתק? צילום: שירן כרמל, סגנון: מאיה לבנת הרוש

מצרכים למאפין:

 

300 גרם ביצים


900 גרם סוכר


350 גרם שמן גרעיני ענבים


150 גרם קורנפלור


500 גרם קמח


15 גרם אבקת אפייה


310 גרם קרם פרש


600 גרם חלב


 

לקונפיטורת הדובדבנים:

 

200 גרם מחית דובדבנים


300 גרם דובדבנים קפואים


75 גרם סוכר


6 גרם פקטין


 

לגנאש מי הורדים:

 

600 גרם שמנת 32%


10 גרם מי ורדים


16 גרם ג'לטין


80 גרם מים


600 גרם שוקולד לבן


מעט צבע מאכל אדום


 

>> רוצים לדעת כמה זה 300 גרם ביצים? 

     הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

 
 

 

אופן הכנה:

  •  הכנת המאפין: מקציפים את הביצים והסוכר לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את השמן.
  • מערבבים יחד את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה. מערבבים יחד את החלב וקרם הפרש.
  • מוסיפים את שתי התערובות לסירוגין אל קציפת הביצים.
  • יוצקים לתבנית מאפין ואופים בחום של 170 מעלות כ 30-40 דקות.
  • הכנת קונפיטורת הדובדבנים: מערבבים יחד את הסוכר והפקטין.
  • מערבבים יחד את שאר המרכיבים ומבשלים בסיר קטן עד לרתיחה עדינה.
  • ממשיכים לבשל עוד כדקה על אש נמוכה ומורידים מהאש. מקררים במקרר.
  • הכנת הגנאש: מערבבים את הג'לטין עם המים.
  • מביאים לרתיחה את השמנת, ממיסים בה את הג'לטין ויוצקים אותה על השוקולד.
  • מערבבים היטב ליצירת גנאש חלק ומבריק.
  • מוסיפים פנימה את מי ורדים ומעט צבע מאכל אדום ומערבבים לקבלת תערובת חלקה לגמרי.
  • הרכבה: בעזרת תפוחן מסירים חלק מפנים המאפין וממלאים את החלל שנוצר בקונפיטורה.
  • מקפיאים את המאפינס לשלוש שעות לפחות.
  • טובלים את המאפינס בגנאש מי הורדים (כשהוא נוזלי) ליצירת ציפוי עגול.
  • מקשטים בדובדבן ומגישים.

 

 

תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפינס? נסו את אלה:

מאפינס שוקולד

מאפינס בננות עם שוקולד ואגוזים

מאפינס אגוזים, שוקולד וחלבה

מאפינס פיסטוק ותותים

 

 

 

 

 
עוד כתבות במדור מדריך הקמח הגדול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.