מתכון לפשטידת בצל וגבינות ללא גלוטן

 
פשטידת בצל וגבינות ללא גלוטן
פשטידת בצל וגבינות ללא גלוטן צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן מכינה פשטידת בצל וגבינות קלה להכנה ללא טיפת קמח. חוץ מהיתרונות הבריאותיים, אין ספק שמדובר על מתכון טעים שמתאים בול לאירוח

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעהתבנית 20*30 | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

3 כפות שמן זית


2 כרישות, החלק הלבן בלבד, פרוסות דק


5 בצלים לבנים, קצוצים דק


1 כפית סוכר


1 תיבולית עשבי תיבול קנור


מלח, פלפל שחור


1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה


1 קוביה (250 גרם) גבינת פטה, מפוררת


3 ביצים


1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)


1/2 כוס שמיר קצוץ דק


1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק


תרסיס שמן זית


 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסוכר, מלח ופלפל ואת תיבולית עשבי התיבול.
  • מטגנים 15-20 מעל להבה בינונית עד שהבצל והכרישה מתרככים ומזהיבים.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית בתרסיס שמן זית.
  • מערבבים בקערה את שתי הגבינות, השמנת, הביצים, השמיר והפטרוזיליה.
  • מעבירים אל תערובת הגבינות את הבצל והכרישה ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובת המאוחדת לתבנית ומשטחים בצורה אחידה.
  • אופים 40 דקות או עד שמתקבלת פשטידה יציבה מאוד וזהובה מאוד.
  • כדאי להגיש לצד סלט ירוק.

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים תלמה ללא גלוטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.