מתכון לעוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן

הדפס
 
בלי קמח בכלל. עוגת שוקולד וקוקוס ללא גלוטן
בלי קמח בכלל. עוגת שוקולד וקוקוס ללא גלוטן צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן מכינה קינוח קליל, מהיר וטעים - עוגת קוקוס ושוקולד בלי קמח בכלל. רעיון נפלא להגיש בסוף ארוחה או לחברים שנמנעים מקמח לבן

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | תבנית קפיצית 26 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים לקלתית:

500 גרם (2.5 חבילות) פתיתי קוקוס


140 גרם חמאה


 

למלית:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


200 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות


1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה


 

לקישוט:

 

כ-1/2 כוס פיסטוקים קלויים קלופים, קצוצים גס


 
שילוב מנצח של קוקוס ושוקולד
שילוב מנצח של קוקוס ושוקולד צילום: קרן ביטון כהן

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה גזור בהתאם לקוטר התבנית.
  • הכנת הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את הקוקוס והחמאה ומעבדים קצרות עד שהחמאה מתערבבת בקוקוס. מעבירים לתבנית, משטחים ודוחסים בידיים, כך שתיווצר תחתית בעובי אחיד.
  • אופים כ-20 דקות, עד שהקלתית מתחילה להזהיב.
  • מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר (לא עובדים עם הקלתית עד שהיא לא קרה לגמרי).
  • הכנת המלית: שמים בקערה גדולה את שני סוגי השוקולד ושופכים מעל את השמנת המתוקה.
  • מחממים במיקרוגל מספר דקות עד שהשוקולד נמס.
  • מערבבים היטב באמצעות מטרפה עד היווצרות קרם שוקולד.
  • מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר.
  • הרכבת העוגה: יוצקים את קרם השוקולד על קלתית הקוקוס הקרה. משהים ל-20 דקות בטמפרטורת החדר.
  • מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים סביב שולי הקרם.
  • מצננים במקרר 5 שעות לפחות (עד לילה). הטארט מוכן כשהמלית יציבה מאוד.
  • להגשה: מחלצים מהתבנית, חותכים לפרוסות ומגישים.

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים תלמה ללא גלוטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.