מתכון לעוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן

הדפס
 
עוגת שוקולד וקוקוס ללא גלוטן
עוגת שוקולד וקוקוס ללא גלוטן צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן בתכנית המוקדשת למתכונים ללא גלוטן מכינה קינוח קליל, מהיר וטעים, ללא קמח בכלל - עוגת קוקוס ושוקולד מעולה ואלגנטית

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | תבנית קפיצית 26 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים לקלתית:

500 גרם (2.5 חבילות) פתיתי קוקוס


140 גרם חמאה


 

למלית:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


200 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות


1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה


 

לקישוט:

 

כ-1/2 כוס פיסטוקים קלויים קלופים, קצוצים גס


 
שילוב מנצח של קוקוס ושוקולד
שילוב מנצח של קוקוס ושוקולד צילום: קרן ביטון כהן

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה גזור בהתאם לקוטר התבנית.
  • הכנת הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את הקוקוס והחמאה ומעבדים קצרות עד שהחמאה מתערבבת בקוקוס. מעבירים לתבנית, משטחים ודוחסים בידיים, כך שתיווצר תחתית בעובי אחיד.
  • אופים כ-20 דקות, עד שהקלתית מתחילה להזהיב.
  • מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר (לא עובדים עם הקלתית עד שהיא לא קרה לגמרי).
  • הכנת המלית: שמים בקערה גדולה את שני סוגי השוקולד ושופכים מעל את השמנת המתוקה.
  • מחממים במיקרוגל מספר דקות עד שהשוקולד נמס.
  • מערבבים היטב באמצעות מטרפה עד היווצרות קרם שוקולד.
  • מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר.
  • הרכבת העוגה: יוצקים את קרם השוקולד על קלתית הקוקוס הקרה. משהים ל-20 דקות בטמפרטורת החדר.
  • מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים סביב שולי הקרם.
  • מצננים במקרר 5 שעות לפחות (עד לילה). הטארט מוכן כשהמלית יציבה מאוד.
  • להגשה: מחלצים מהתבנית, חותכים לפרוסות ומגישים.

 
 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.