מתכון ללחם בננות

 
לחם בננות, צילום אריאל שרוסטר
לחם בננות, צילום אריאל שרוסטר צילום: אריאל שרוסטר
 

איילת הירשמן עם מתכון ללחם בננות פשוט ומעולה, שאפשר להגיש חם מהתנור ואפשר לשמור בפריזר ולהפשיר מתי שמתחשק

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 בננות בשלות מאוד (אפשר מוקפאות מופשרות קלות)


2 ביצים


1 כוס (200 גרם) סוכר


100 גרם חמאה, מומסת


1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה


1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח


1 כפית קינמון טחון


1/8  כפית מלח


תרסיס שמן בטעם חמאה


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • משמנים התבנית בתרסיס שמן בטעם חמאה. שמים את הבננות בקערת המיקסר ומקציפים.
  • תוך כדי הקצפה מוסיפים את הביצים, הסוכר והחמאה וממשיכים להקציץ עד אשר מתקבל קרם חלק.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הקינמון והמלח.
  • מעבירים שליש מתערובת הקמח אל קרם הבננות, מערבבים בכמה תנועות, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מוסיפים לקרם הבננות מחצית מכמות השמנת החמוצה ומערבבים לעיסה אחידה.
  • ממשיכים להוסיף לסירוגין עוד שליש מהקמח, את שאר השמנת החמוצה ואת שאר הקמח, ומערבבים קלות אחרי כל הוספה. העיסה הסופית צריכה להיות במרקם רך למדי, כמו שמנת מתוקה לפני הקצפה.
  • משמנים תבנית (רצוי סיליקון) בתרסיס בטעם חמאה.
  • יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ובמרכזה נוצר בקע. מוציאים ומצננים.
  • מגישים. אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקפיא.

 

רוצים לראות את איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

מתכון לרוטב פסטו

מתכון לכדורי בשר ברוטב אסייתי

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.