מתכון למרק קובה אדום

 
קובה סלק. אי אפשר לעמוד בפניה גם במרק
קובה סלק. אי אפשר לעמוד בפניה גם במרק צילום: קרן ביטון כהן
 

ישראל אהרוני עם מתכון נהדר למרק קובה אדום עם גזרים, סלקים, וקובה מבושלת במילוי בשר

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות מנות: כ-5 מנות | רמת קושי: קשה

 

מצרכים לבצק:

 

500 גרם סולת שופרסל


חצי כוס קמח


3 כפות שמן זית


מלח, פלפל גרוס


מים קרים



למילוי:

 

3 כפות שמן זית


כפית גרגירי כמון


2 שיני שום קצוצות


1 בצל בינוני קצוץ דק


350 גרם בשר בקר טחון


מלח, פלפל גרוס


שליש כוס צנוברים שופרסל


חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק


 

למרק:

 

4 כפות שמן זית


1 בצל חתוך לקוביות גדולות


2 שיני שום קצוצות גס


1 כף גרגירי כמון שלמים


1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ


3 גזרים קלופים


3-4 גבעולי סלרי חתוכים לפיסות של כ-1-1.5 ס"מ, כולל העלים


5 סלקים קלופים


3 עלי דפנה


5 גרגירי פלפל אנגלי


3 כפות סוכר חום


1 קופסה רכז עגבניות mutti


שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי


מלח, פלפל שחור גרוס


מעט שבבי צ'ילי חריפים


 
מרק עשיר בטעמים וצבעים
מרק עשיר בטעמים וצבעים צילום: קרן ביטון כהן

אופן הכנה:

  • הכנת הבצק: שמים בקערה את הסולת, הקמח, שמן הזית, מלח ופלפל.
  • מערבבים בכף עץ ומוסיפים לאט ובהדרגה מים לקערה, מערבבים. את המים מוסיפים עד שנוצר בצק במרקם המתואר מטה. אם הבצק יוצא נוזלי מדי, ניתן להוסיף עוד סולת על-מנת לאזן.
  • עוברים ללוש בידיים. הבצק צריך להיות גמיש לגמרי ואחרי לישה קצרה הוא צריך להיות כמו פלסטלינה רכה, קל ונוח לעבודה. מכסים בניילון נצמד ומשהים כחצי שעה.
  • הכנת המילוי: שמים את השמן במחבת וכשהוא חם, מטגנים בו את גרגירי הכמון, השום והבצל כשלוש דקות.
  • מוסיפים את הבשר, מליחים ומפלפלים ומטגנים תוך עירבוב ופירור הבשר כ-5 דקות, עד שהבשר שחום לגמרי.
  • קולים מעט את הצנוברים על מחבת נפרדת (ללא שמן).
  • מוסיפים את הצנוברים לבשר, מכבים את האש ומעבירים את הבשר לקערה להתקרר.
  • לאחר שהבשר קר מערבבים עם הפטרוזיליה או הכוסברה.
  • מילוי הקובה: מכינים בצד קערת מים קטנה לשטיפת הידיים.
  • צרים מהבצק 16 כדורים עגולים ויפים, כ-3-4 ס"מ קוטרו של כל כדור.
  • לוקחים כדור בצק ושמים אותו על כף יד אחת. תוקעים את האצבע של היד השנייה במרכז הכדור ועושים בעזרתה גומה קטנה.
  • לאט לאט מגדילים את הגומה - לוחצים עם האצבע שתקועה בגומה כלפי כף היד בה נמצא הכדור, לוחצים ומסובבים על הכדור. המטרה היא לייצר בסוף גומה גדולה מאד, כך שבעצם יש לנו ביד מעין קערית בצק שדפנותיה דקות כמה שאפשר והגומה גדולה ויכולה להכיל די הרבה מילוי.
  • אוחזים את כדור הבצק הפעור ביד אחת וממלאים בעזרת כפית את הגומה במילוי (2 כפיות מילוי בערך לכל כדור).
  • סוגרים את הבצק על המילוי, מהדקים ומכדררים שוב לכדור יפה ועגול, הפעם עם מילוי בתוכו.
  • עושים את אותה פעולה עם כל הכדורים.
  • טיפ: כדי שהכדורים הממולאים יהיו חלקים ויפים, הרטיבו מעט את כפות הידיים וגלגלו את הכדורים הממולאים בידיים הרטובות.
  • בישול הכדורים: ממלאים סיר ובו מים רותחים עם כף אחת של מלח.
  • כשהמים רותחים, מכניסים פנימה את הכדורים, מביאים שוב לרתיחה (עדינה) ומבשלים את הכדורים במים הרותחים כעשר דקות. מסננים ומוצאים.
  • הכנת המרק: שמים את השמן בסיר גדול וכשהשמן חם, מטגנים בו את הבצל, השום, הג'ינג'ר וגרגירי הכמון כשלוש דקות.
  • חוצים את הגזרים לאורכם, חותכים כל מחצית לפיסות של כ-3 ס"מ ומוסיפים לסיר.
  • מוסיפים לסיר כ-10-12 כוסות מים.
  • חותכים כל סלק לאורכו לשמונה פלחים ומכניסים לסיר. מוסיפים את כל שאר המרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים למרק, רק אחרי שהוא רותח את הקובה הממולאים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים יחד, על להבה בינונית-נמוכה כשעה. ניתן לטעום, לשנות ולתבל לפי הטעם.
  • לפני ההגשה ניתן להוסיף למרק חופן נאה של פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.

 

 
 
עוד כתבות במדור אהרוני מבשל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.