מתכון לכנאפה

 
הקינוח שיפיל את הסועדים מהכסא
הקינוח שיפיל את הסועדים מהכסא צילום: קרן ביטון כהן
 

ישראל אהרוני עם מתכון לקינוח המסורתי של המטבח הערבי - כנאפה מתוק וטעים משערות קדאיף ומילוי גבינה עם פיסטוקים קצוצים מעל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | כמות מנות: כ-6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

חצי קילו שערות קדאיף


100 גרם חמאת עזים, משק צוריאל


2 כפות אבקת סוכר


500 גרם גבינת תבור, משק צוריאל


קליפת לימון מגורדת


חצי כוס ליצוף (ממתיק טבעי)


שליש כוס פיסטוקים טחונים


 
מתוק ועסיסי. כנאפה
מתוק ועסיסי. כנאפה צילום: קרן ביטון כהן

אופן הכנה:

  • גוזרים את שיערות הקדאיף לפיסות קצרות ומפרידים ביניהן באמצעות הידיים, על-מנת שלא יווצרו גושים.
  • מוסיפים כף אבקת סוכר. ממיסים 50 גרם חמאה על להבה קטנה.
  • מערבבים במיקסר את הגבינה, כף אבקת סוכר וקליפת הלימון ומערבלים לתערובת אחידה.
  • מעבירים חצי מכמות החמאה המומסת לשערות הקדאיף ולשים את התערובת.
  • מוסיפים עוד כ-20 גרם חמאה למחבת ומעבירים לאש גבוהה.
  • שמים מחצית משיערות הקדאיף על המחבת בשכבה אחידה ומהדקים.
  • מורחים מעל את המילוי בשכבה אחידה, את השוליים משאירים ללא מילוי.
  • מעבירים למחבת את יתרת השיערות לשכבה אחידה ודקה, מהדקים באמצעות כף, בעיקר את השוליים לשוליים התחתונים. מטגנים על אש גבוהה כ-5 עד שהחלק התחתון משחים.
  • מוציאים לרגע את הכנאפה, משמנים את המחבת עם החמאה שנותרה ומחזירים את הכנאפה לטיגון על צידה השני. מחממים מעט במחבת נפרדת את הליצוף.
  • מעבירים את הכנאפה לצלחת, זולפים מעל את הסירופ ומפזרים את הפיסטוקים.

 
 
עוד כתבות במדור אהרוני מבשל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.