מתכון לסלט עדשים ופלפלים קלויים

 
הכנה בקלי קלות - סלט עדשים ופלפלים
הכנה בקלי קלות - סלט עדשים ופלפלים צילום: עודד מרום
 

אמיר כלפון, שף אחוזת יערות הכרמל עם חגיגת טעמים ים תיכוניים במתכון משגע לסלט עדשים חם עם פלפלים קלויים, ארוחה קלילה ובריאה העשירה בחלבון וברזל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

8 פלפלים אדומים, מסוג גמבה


1.5 כוסות עדשים חומות, שטופות


1 כף שמן זית


צרור עלי ארוגולה


2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים בעובי 1 ס"מ


1 כף גרעיני דלעת, קלויים


 

לרוטב:

 

2 כפות שמן זית


2 שיני שום כתושות


2 כפות חומץ בלסמי


1 כפית סילאן


2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי


1 פלפל חריף, קצוץ טרי


2 כפות עלי אורגנו טרי, קצוצים


מלח ופלפל שחור טחון


 

אופן הכנה:

  • קולים את הפלפלים (בגריל פחמים או בגריל של תנור או על להבה גלויה) עד שהקליפה נחרכת מעט וניתקת מהפלפל.
  • מניחים את הפלפלים הקלויים בשקית ניילון ונותנים להם להתקרר. האדים שבשקית יעזרו למלאכת הקילוף.
  • חותכים את הפלפלים לרצועות ושומרים להמשך.
  • שמים את העדשים בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד כ-3 ס"מ.
  • מבשלים 25-20 דקות או עד לריכוך, אך שהעדשים עדיין ישמרו על צורתן. מסננים ומניחים להתקרר.
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה תוך כדי ניעור נמרץ. טועמים ומאזנים את התיבול.
  • כשעה לפני ההגשה מערבבים את העדשים עם הפלפלים והרוטב בקערת ערבוב, ומתבלים במלח ופלפל.
  • סמוך להגשה מוסיפים את עלי הארוגולה, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.
  • אפשר להוסיף גבינת פטה מפוררת מעל.

 

המתכון באדיבות אמיר כלפון, שף אחוזת יערות הכרמל

 

מחפשים עוד מתכוני בריאות? נסו את אלה:

סלט עוף, תפוחי אדמה ורוקט

סלט אבוקודו וחזה עוף על הגריל

סלט קישואים עם מוצרלה ופסטו

 

 

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.