מתכון לעוגת שיש תפוזים ופירות יער (פרווה)

 
מתאימה לכל שעה ביום
מתאימה לכל שעה ביום צילום: חיה אילונה דר
 

7 מצרכים וזה שלכם • חיהל'ה מכינה עוגת שיש גבוהה וקלילה המשלבת מיץ תפוזים טרי ביחד עם מחית פירות יער מתוקה. כמה פשוט - ככה מרשים

 
 
 
 
 

עוגה גבוהה וקלילה בעלת צבעים וטעם מיוחדים. מיץ התפוזים מעניק צבע צהוב עמוק ושיוש מחית פירות היער מעניק קישוט סגלגל מקסים. השתמשתי לשיוש במחית פירות יער אך תוכלו להשתמש בכל מחית פירות אחרת שתרצו או בשוקולד מומס אם תרצו עוגת שיש שוקולד, הכל פתוח.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות | תבנית קוגלהוף או 2 אינגליש קייק | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

5 ביצים, מופרדות


3/4 כוס סוכר


200 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי


שקיק סוכר וניל


כוס מיץ תפוזים טרי (אפשר קפוא פריגת)


2 כוסות קמח תופח, מנופה


4 כפות מחית פירות יער


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים את החלבונים עם 1/2 מהכוס סוכר עד לקצף יציב.
  • בקערה גדולה מערבבים עם מטרף ידני את המזולה עם יתרת הסוכר במשך 3 דקות.
  • מוסיפים לקערה בבחישה את החלמונים וסוכר הוניל. מוסיפים לסירוגין את המיץ והקמח.
  • מקפלים את הקצף לתערובת עד שהכל מתאחד.
  • יוצקים לתבנית חצי מכמות הבלילה, מיישרים, מזליפים שתי כפות מהמחית ומסובבים שמיניות עם ידית ארוכה של כף ליצירת אפקט של שיש.
  • יוצקים את יתרת הבלילה, שוב את יתרת המחית ומשיישים לתוך הבצק.
  • אופים כשעה, עד שהעוגה התייצבה וקיסם יוצא יבש.
  • מצננים היטב ומחלצים מהתבנית. ניתן לקשט באבקת סוכר לפני ההגשה.

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם הקונדיטורית המומחית נעמה שטייר

פבלובה - כל הסודות להצלחה

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.