מתכון ל"באו" BAO: לחמניות מאודות במלית בשר וכרוב

 
טעימות כמנה עיקרית או כתוספת לכל ארוחה
טעימות כמנה עיקרית או כתוספת לכל ארוחה צילום: צילום: שירן כרמל
 

הפעם בעולם הכיסונים חגי לרנר מכין "באו": לחמניות אסייתיות הנאפות בשיטת אידוי מסורתית, בסיסן הוא בצק שמרים עדין בתוכו תערובת בשרים וירקות מתובלים. במתכון זה נאדה אותן במילוי חזה אווז מעושן עם כרוב וצ'ילי

 
 
 
 
 

לכיסונים האלו שמות רבים כמו "באו דזה" או "באן" ובשנים האחרונות הם תופסים פופולאריות רבה ויש מסעדות המתמחות רק בהם.

 

לעיתים הם מוגשים אפילו כלחמניות מאודות ללא מילוי עם תוספות בשריות או אחרות והסועדים מרכיבים לעצמם כריך.

 

יש משהו ממכר בתחושת הרכות והצמיגות שלהן, שכל כך שונה מהלחם המוכר לנו.

 

>> בטור הקודם הכנו דים סאם במילוי עוף ופטריות

 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי 16 לחמניות בינוניות | רמת קושי: בינוני

 
לא תפסיקו לאכול אותן. לחמניות באו
לא תפסיקו לאכול אותן. לחמניות באו צילום: צילום: שירן כרמל

מצרכים לבצק:

 

500 גרם קמח לבן (עדיף קמח לחם)


3 כפות סוכר


10 גרם שמרים יבשים


1 כפית מלח


280 מ"ל מים


2 כפות שמן צמחי


 

למלית:

 

1 כרוב סיני/רגיל, פרוס דק


30 גרם חזה אווז מעושן/בייקון מעושן, חתוך לקוביות קטנות


1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק או מגורד


2 שיני שום, קצוצות


1 כפית צ'ילי טרי קצוץ, או קורט צ'ילי יבש


4 כפות רוטב סויה


3 כפות סוכר


שתי כפות שמן צמחי


כף שמן שומשום


 

 
 

אופן הכנה:

  • הבצק: בקערת המיקסר בעזרת וו לישה, או בקערה רגילה, מערבבים את כל חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד יחסית. ממשיכים בלישה במשך 7 דקות לערך, עד שהבצק חלק ואלסטי. מניחים בקערה מכוסה ניילון נצמד ומניחים לבצק להכפיל את נפחו, כשעה עד שעה וחצי לערך.
  • המלית: בסיר רחב או ווק בעלי מכסה, מטגנים קלות את הבייקון עד פריכות. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי ולאחר כמה שניות את הכרוב, הסויה והסוכר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית, עד שהכרוב מוציא נוזלים.
  • מנמיכים את האש מעט ומבשלים עד שהכרוב רך לגמרי וכל הנוזלים התאדו.
  • מסירים מן האש מוסיפים שמן שומשום ומוסיפים מלח במידת הצורך. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • מוציאים את הבצק מן הקערה וטופחים עליו כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לשניים ומגלגלים לשני "נקניקים" בעובי 3 ס"מ בערך. מחלקים כל "נקניק" בעזרת סכין במרכזו לשניים וכל חצי שוב במרכזו, עד שמקבלים 8 יחידות מכל "נקניק".
  • מקמחים מעט את משטח העבודה שלנו ובעזרת מערוך קטן מרדדים כל פיסת בצק לעיגול בקוטר 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף ממלית הכרוב וסוגרים את הקצוות כמעין "שק" מעל המלית. מסובבים את קצה הבצק לקבלת מראה אסתטי. מניחים כל לחמנייה ממולאת על ריבוע נייר אפייה קטן ומניחים למשך 10 דקות בצד לתפיחה קצרה. מעבירים לסלסלת אידוי למשך כ-5 דקות, מעל סיר מים רותחים. מגישים מיד כחטיף או כמנה ראשונה.
 

השף חגי לרנר, מרכז קורס בישול בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

מחפשים מתכוני בשר נוספים? נסו את אלה:

מאפה פילו במילוי בשר ואגוזים

קציצות עוף של אמא

שוקי עוף ברוטב ברביקיו ודבש

 
עוד כתבות במדור כיסונים מסביב לעולם
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.