מתכון לחטיפי בורקס עם גבינה חריפה

 
תתמכרו אליהן במהרה: חטיפי בורקס עם גבינה חריפה
תתמכרו אליהן במהרה: חטיפי בורקס עם גבינה חריפה צילום: קרן ביטון כהן
 

בטור השבועי אורן גירון מגלה לנו את סודות חטיפי הבורקס שלו: בצק העלים מקבל טיפול מיוחד עם הגבינה החריפה, כך שמתקבלת תוצאה נהדרת, קראנצ'ית ואוורירית. מומלץ להכין מנה כפולה כי הם נחטפים ברגע

 
 
 
 
 

אחרי מספר טורים בהם עסקנו במאפים וקינוחים מתוקים, הפעם נכין לגיוון משהו מלוח. נאפה מאפים תפוחים, אווריריים וטעימים להפליא, שתצטרכו להרחיק או להחביא כי פשוט אי אפשר להפסיק לטרוף אותם.

 

מדובר במאפים על בסיס בצק עלים מוכן, (אולי בהזדמנות נלמד איך מכינים אותו, בכתבה נפרדת) שמקבל שידרוג משמעותי בדוגמת קיפול של שכבות גבינה לתוכו. אתם לא מתארים לעצמכם מה הפעולה הפשוטה הזו מעוללת לבצק! ראשית, הקפידו לקנות בצק עלים איכותי, כזה על בסיס חמאה, שניתן להשיג בכל מרכול ולהפשירו למשך יממה במקרר. הפשרה ישירה בטמפרטורת החדר תניב בצק שלא ניתן לעבוד איתו. מכאן המלאכה פשוטה מאוד: פרשו את הבצק על משטח עבודה מקומח, פזרו מעל את הגבינה המגוררת וקפלו את הבצק מעליה. חזרו על פעולה זו פעם נוספת, צננו את הבצק וחיתכו למנות. זהו. פשוט, קל וממכר.


כמה דגשים לעבודה עם בצק עלים:

  • הקפידו על עבודה עם בצק קר מאוד. אם במהלך העבודה אתם מרגישים כי הבצק מתחמם, הכניסו אותו למספר דקות למקרר או אפילו למקפיא.
  • הקפידו לחתוך או לקרוץ את הבצק באבחת סכין ולא במשיכה, על מנת לא לפגוע בעליו.
  • הברשת הבצק בביצה תיעשה רק על גביו ולא על שולי הבצק החתוכים, גם זאת על מנת למנוע פגיעה בתפיחת עלי הבצק.
  • הקפידו על אפיה בחום בינוני לזמן ממושך על מנת לייבש את נוזלי הבצק והפיכתו אפוי כהלכה.
  • אל תפתחו את דלת התנור בזמן אפיית בצק עלים. על מנת שהקיטור והאדים שנוצרים במהלך האפיה ונועדו לרומם את עליו לא יצאו החוצה ותקבלו מאפה דחוס ושומני.

נסו לגוון בסוגי הגבינות הקשות ואפילו נסו לשלב גם תבלינים או עשבי תבלין קצוצים עם הגבינה ותקבלו בכל פעם מאפה בטעמים שונים. בכל מקרה, ההצלחה מובטחת!

 

אפיה נעימה,

 

אורן גירון

 

>> בטור הקודם הכנו טארט פלורנטין-פיסטוק-שוקולד

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות: 40-50 יחידות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

600 גרם בצק עלים איכותי, על בסיס חמאה


250 גרם גבינה חריפה מגוררת (קשקבל, פרמזן, גרוייר וכו')


ביצה טרופה


שומשום לקישוט


 

 
 
התאהבנו בהן מהרגע הראשון
התאהבנו בהן מהרגע הראשון צילום: קרן ביטון כהן

>> רוצים לדעת כמה זה 250 גרם גבינה?

הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות


 

אופן הכנה:

  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ ומפזרים מעל את מחצית מהגבינה.
  • מקפלים את הבצק קיפול ספר - מפגישים במרכז את שני קצוות הבצק ומקפלים אותם אחד מעל השני. מצננים לשעה.
  • חוזרים על פעולת קיפול זו פעם נוספת ומצננים היטב שוב.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 6 מ"מ, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום בנדיבות. מקפיאים.
  • קורצים את הבצק לעיגולים או חותכים לריבועים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים 17-22 דקות בחום של 170 מעלות.
  • מגישים בעודם חמים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

אוהבים מאפים ובורקסים? כנסו לעוד מתכונים:

בורקס שבלול במילוי גבינות

בורקס במילוי בשר ופטריות

בורקס טונה

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.