מתכון למרק בצל וכרישה

 
מרק בצל וכרישה עם טוסטוני גבינה
מרק בצל וכרישה עם טוסטוני גבינה צילום: אריאל שרוסטר
 

איילת הירשמן עם מתכון למרק נוסטלגי, שתמיד כיף לאכול - מרק בצל וכרישה סמיך וטעים, מוגש עם טוסטוני גבינה צהובה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

1 קילו (7-6) בצלים לבנים וסגולים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 - 1 ס"מ


3 כרישות קטנות פרוסות דק


2 כפות שמן זית


30 גרם חמאה


2-3 גבעולי טימין


3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק


1/2 כוס מרטיני לבן


מלח, פלפל שחור


6 כוסות מים רותחים


כף אבקת מרק בצל קנור



להגשה:

 

6 פרוסות לחם שאור לבן או בגט


שמן זית


200-150 גרם גבינה צהובה, כדאי גרוייאר או גאודה או כל גבינה צהובה אחרת בעלת חריפות מסוימת, פרוסה (אפשר לשלב בין שני סוגי גבינה)


 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר גדול עם תחתית עבה את שמן הזית והחמאה, עד שהחמאה נמסה.
  • מוסיפים את הבצלים הפרוסים והכרישה ומערבבים, נותנים להם להתבשל כ-15-20 דקות על להבה נמוכה, במהלכן מערבבים מדי פעם.
  • כשהבצל והכרישה רכים מאוד והתערובת נראית כמו ריבת בצל, מוסיפים את המרטיני ומערבבים.
  • מוסיפים את גבעולי הטימין, השום, מלח ופלפל ומערבבים.
  • מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את המים הרותחים ואת אבקת מרק הבצל ומביאים לרחתיחה.
  • סוגרים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
  • מחממים את התנור לחום גבוה  (200  מעלות) ולמצב גריל.
  • הכנת הטוסטונים: פורסים פרוסות מהלחם או הבגט.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליו את הפרוסות.
  • מזלפים מעל כל פרוסה מעט שמן זית, ומניחים פרוסת גבינה דקה.
  • מכניסים את הטוסטים לתנור למספר דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת והלחם מזהיב.
  • מוזגים את המרק לקעריות הגשה, מפזרים גבינה צהובה ומגוררת ומניחים מעל את הטוסטונים.

 

רוצים לראות את איילת מכינה את המתכון? לצפייה בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

שניצלים אפויים עם רוטב לימון

וופל בלגי עם קצפת ופירות

 

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.