טופ 5: מתכונים עם רוטב צ'ילי מתוק

 
כנפיים בצ'ילי ושומשום
כנפיים בצ'ילי ושומשום צילום: robynmac - Fotolia.com
 
עודכן 10:34 06/06/2013
עֹז תלם

הוא אדום, חריף, מתוק ומלוח, ורוב הסיכויים שהוא נמצא אצלכם עכשיו במזווה. עֹז תלם עם 5 מנות מעולות שמשתמשות ברוטב צ'ילי מתוק: מכנפיים אפויות והום פרייז בחמאת בירה (תנסו!) ועד נגיסי עוף עם רוטב צ'ילי בפנים ורוטב חמאת בוטנים חריף שמתאים למגוון מנות

 
 
 
 
 

לפני משהו כמו עשור, פרץ רוטב הצ'ילי המתוק לחיינו בסערה. כמו שהוא כבש את ארצות הברית, הוא תפס מקום על המדפים בהרבה בתים ומסעדות בארצנו. השילוב המוצלח בין חריפות (בדרגה המועדפת עליך) למתיקות, מליחות וחמיצות, הפכו אותו למשדרג אוטומטי של עוף, מטבלים, תפוחי אדמה ועוד ועוד.

 

הנה 5 מנות שמשתמשות ברוטב האהוב:

 

(1) כנפיים אפויות בצ'ילי ושומשום (4 מנות)
מנה מעולה לאירוח או סתם לנשנוש. הטריק פה הוא לבשל את הכנפיים בישול מקדים כשהן מבושלות לערבב אותן עם הרוטב ולאפות בחום גבוה, בשביל הפריכות. אם תכניסו אותן יש לתנור הן ישרפו לפני שיתבשלו.

כך תעשו: מבקשים מהקצב לחלק 1 ק"ג כנפי עוף למפרקים. כשחוזרים הבייתה ומוכנים לבשל, שמים את הכנפיים בסיר עם מים עד כיסוי ב-2 ס"מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 12 דקות, עד שהכנפיים התבשלו לחלוטין. מסננים ומניחים בצד שיתקררו (אפשר את השלב הזה להכין עד יומיים מראש). בקערה מערבבים 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק עם 5 כפות שמן זית או שמן קוקוס, ביחד עם כף שומשום (רגיל או שחור) קורט פפריקה ומלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים פנימה את הכנפיים, מערבבים, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה או אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות 15 דקות או עד שהכנפיים השחימו והרוטב נדבק היטב. מוציאים בזהירות ומגישים מיד.

(2) הום פרייז בחמאת בירה וצ'ילי (2-4 מנות)
הום פרייז - או תפוחי אדמה פריכים ברוטב חמאה וצ'ילי, זו מנה מעולה לאירוח. היא לא רחמנית בעניין הקלוריות, אבל זהו אחד השילובים הכי טעימים שיש. כאן הוספתי לרוטב גם בירה - שמוסיפה מרירות ונותנת טוויסט מעניין לסיפור.

>> איך להכין הום פרייז מושלמים בבית

כך תעשו: חותכים 4-5 תפוחי אדמה לקוביות בגודל 1 ס"מ (עם הקליפה, בלי למדוד). מבשלים אותם בסיר עם מים רותחים 10 דקות או עד שהתרככו חלקית. בזמן זה מכינים את הרוטב. לסיר שופכים כוס בירה שאוהבים (עדיף בירה בהירה ובלגית אם תשאלו אותי), מביאים לרתיחה ונותנים לה להצטמצם עד ל2/3 מהנפח. מורידים מהאש, בוחשים פנימה 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק ו-50 גרם חמאה חתוכה לקוביות - מערבבים עד שהחמאה נמסה ומתבלים במלח ופלפל. מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להם להתקרר. מערבבים את קוביות תפוחי האדמה ב-1-2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לתבנית ומשם לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-12 דקות או עד שהזהיבו. מוציאים מהתנור ומייד מערבבים עם רוטב הצ'ילי-בירה ומגישים (אם הרוטב התייצב בינתיים מחממים אותו במיקרוגל ½ דקה).

 

 
צ'יקן נגטס - הרוטב כבר בפנים
צ'יקן נגטס - הרוטב כבר בפנים צילום : קרן ביטון-כהן
 

(3) נגיסי עוף (נאגטס) עם צ'ילי מתוק בילט אין (4 מנות)
כשמכינים בבית נאגטס מעוף - כלומר מצפים קציצות קטנות של עוף טחון בפירורי לחם ומטגנים שניצל סטייל, נחשפים לאפשרות להוסיף טעמים לתוך הנאגטס, וכך לשדרג אותו בטעמים מפתיעים. המתכון כאן הוא לטיגון עמוק, אבל באותה מידה אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד הזהבה.

כך תעשו: בקערה מערבבים 500 גרם חזה עוף טחון עם 100 גרם פרגית עוף טחונה, כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק, קורט פפריקה מתוקה ומלח ופלפל. מערבבים ליצירת תערובת אחידה. יוצרים קציצות קטנות ואותן מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות (מכוסות בניילון נצמד כמובן). כשמוכנים להכין, מסדרים עמדת ציפוי: 3 קערות, אחת מכילה 4 כפות קמח, אחת ביצה טרופה ואחת חצי כוס פירורי לחם (עדיף פנקו) ומחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הקציצות בקמח, בביצה ולבסוף בפירורי הלחם ומטגנים 3 דקות או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים. הקפידו לא לטגן יותר מדי נאגטס בבת אחת.

(4) צ'ילי קון קרנה עם צ'ילי מתוק (5-6 מנות)
הוספת מעט צ'ילי מתוק לתבשיל הבשר הטחון המוכר הזה מרימה מעט את מנעד הטעמים שלו. כדאי להגיש ביחד עם טורטייה וגוואקמולה.

כך תעשו: בסיר גדול משחימים בצל קצוץ במעט שמן. מוסיפים 400 גרם בשר טחון ומערבבים על להבה גבוהה מספר דקות עד שמשנה צבעו. בוחשים פנימה קופסה אחת של רסק עגבניות, 4-6 כפות רוטב צ'ילי מתוק וקורט כמון טחון ומטגנים על להבה גבוהה כ-2 דקות כדי לפתוח את הטעמים. מוסיפים פנימה 200 גרם שעועית לבנה מושרית ומבושלת (משקל לאחר בישול, אפשר להשתמש גם בקופסת שימורים) קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות וכוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה שעה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך לפני שמגישים על אורז או עם טורטיות וגווקמולה.

 

 
מלא בטעמים ורב שימושים. רוטב צ'ילי וחמאת בוטנים
מלא בטעמים ורב שימושים. רוטב צ'ילי וחמאת בוטנים צילום : wong yu liang - Fotolia.com
 

(5) רוטב חמאת בוטנים, קארי, צ'ילי וקוקוס (רוטב סאטאי, בערך 3 כוסות רוטב מוכן)
רוטב מאוד קל להכנה שיכול לשמש כמעט כל מנה במטבח - מנודלס, לחזה עוף, לדגים וכמובן לטופו. הוא מציג איזון טעמים מעולה בין העושר והקרמיות של הקוקוס והבוטנים, לחריפות מהצ'ילי, חמיצות ומליחות - זריקת טעמים שתשמח את הפה.

כך תעשו: לסיר קטן מוסיפים: 3/4 כוס חמאת בוטנים, כף ממרח קארי אדום, 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק, קופסת שימורים אחת של חלב קוקוס, 2 כפות חומץ תפוחים ו-½ כוס מים. בעזרת מטרפה מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה וטועמים - מוסיפים מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם (אפשר גם צ'ילי יבש אם אתם רוצים רוטב חריף), מביאים לרתיחה ומבשלים באיטיות 10 דקות, עד שהטעמים התאחדו. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים. מקררים ושומרים בקופסה במקרר עד שמוכנים לשימוש.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

לעוד כתבות שוות במדור טעים לגלות את ההבדל:

איך מבשלים בשר שישאר עסיסי

טופ 5: שימושים לשאריות עוף

הרטבים הכי טובים למנגל

 
עוד כתבות במדור טופ 5
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.