מתכון לשניצלים אפויים עם רוטב לימון בסגנון סיני

 
שניצלוני עוף בלימון - ממש כמו במסעדות הסיניות
שניצלוני עוף בלימון - ממש כמו במסעדות הסיניות צילום: אריאל שרוסטר
 

מתכון של איילת הירשמן לאחד המאכלים הכי אהובים ונוסטלגיים - מתכון לשניצלים אפויים עם רוטב לימון, אחת ממנות הדגל של המסעדות הסיניות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: כ-4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לחזה העוף:


3 חזות עוף פרפרים, מופרדים לשני חצאים (6 סה"כ)


1 כוס קמח


ביצה טרופה


1 כוס פירורי לחם פנקו


מעט שמן זית


 

לרוטב:

1/2 פלפלון חריף או לפי הטעם


1 שן שום, קלופה וכתושה


1 לימון


3/4 כוס מרק עוף צח


2 כפיות סוכר


2 כפות רוטב סויה נוסח סיני, קנור


2 כפיות יין מירין


1 כף קורנפלור


1/2 כוס מים פושרים


 

להגשה:

 

בצל ירוק קצוץ


פלפל אדום קצוץ


אורז לבן


 

אופן הכנה:

  • חזה העוף: מכינים שלוש קערות - עם הקמח, עם הביצה טרופה ועם פירורי הלחם מעורבבים עם מעט שמן זית.
  • טובלים את נתחי חזה העוף בקמח, בביצה ובפירורים.
  • מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה. שמים את נתחי העוף בתבנית.
  • צולים בתנור כ-15-20 דקות, עד שהעופות זהובים ועשויים מבפנים.
  • מוציאים מהתנור ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.
  • הרוטב: שמים בסיר את מרק העוף, הסוכר, הסויה, המירין, השום ומיץ מהלימון ומערבבים.
  • מדללים את הקורנפלור עם המים הפושרים, מערבבים, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד.
  • מכבים את האש ומוסיפים את הפלפל האדום.
  • שמים אורז בקעריות הגשה, מוסיפים את פרוסות העוף ומוזגים מעל את הרוטב.
  • מקשטים עם בצל ירוק ופלפל אדום.

 

רוצים לראות את איילת מכינה את המתכון? לצפייה בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

מרק בצל וכרישה

וופל בלגי עם קצפת ופירות

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.