מתכון לוופל בלגי עם קצפת ופירות

 
מוגש עם קצפת ופירות טריים. וופל בלגי
מוגש עם קצפת ופירות טריים. וופל בלגי צילום: אריאל שרוסטר
 

איילת הירשמן בתכנית המוקדשת למתכוני רטרו, מתכונים של פעם שכולם אוהבים, מכינה גרסה קלילה של וופל בלגי עם קצפת ופירות העונה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כמות מנות: 12 וופלים | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


100 גרם חמאה


1 ו-2/3 כוסות (230 גרם) קמח תופח


1 כפית אבקת אפייה


1 כף סוכר


1/8 כפית מלח


3 ביצים


1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה


1 כפית תמצית וניל


תרסיס בטעם חמאה


 

להגשה:

 

1 מיכל שמנת מתוקה


1 כף סוכר


1 מיכל יוגורט יווני סמיך (מעל 3% שומן)


פירות חתוכים: בננות ותפוזים, או פירות יער שלמים


 

אופן הכנה:

  • שמים את החמאה בקערה שמתאימה למיקרוגל ומחממים עד שהיא נמסה (לחלופין, אפשר להמיס בסיר קטן מעל להבה בינונית, ולהשגיח שהיא לא משחימה).
  • מחממים את מכשיר הוופלים לפי הוראות היצרן.
  • שמים בקערת המיקסר את החמאה המומסת, הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, המלח, הביצים, השמנת החמוצה ותמצית הוניל ומערבלים ערבול קצר.
  • מערבבים ידנית עוד ערבוב קל. לשים לב לא לערבב יותר מדי, כדי שהבלילה לא תתקשה.
  • משמנים קלות בתרסיס חמאה את מכשיר הוופלים משני צידיו.
  • יוצקים 2 כפות מהבלילה לכל מרובע של וופל במכשיר, וסוגרים.
  • מחממים 5-4 דקות, או עד שהוופלים זהובים ועשויים. מעבירים את הוופלים לצלחת הגשה.
  • משמנים שוב את המכשיר בחמאה, וממשיכים להכין וופלים משאר הבלילה.
  • להגשה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
  • מערבבים עם היוגורט היווני ועורמים על הוופלים.
  • מגישים עם פירות.

 

רוצים לראות את איילת הירשמן מכינה את המתכון? לצפייה בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

מרק בצל וכרישה

שניצלים אפויים עם רוטב לימון

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.