מתכון לשוקי עוף באשכולות ענבים אדומים

 
תוספת מרעננת של ענבים טריים מעניקה פרשנות חדשה לקלאסיקה צרפתית
תוספת מרעננת של ענבים טריים מעניקה פרשנות חדשה לקלאסיקה צרפתית צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר
 

עונת הענבים הגיעה וזו סיבה למסיבה - מתכון מעולה לתבשיל של שוקי עוף באשכולות ענבים אדומים, העוף סופג את המתיקות והארומה של הענבים והתוצאה מדהימה

 
 
 
 
 

וריאציה על עוף ביין, אחת הקלאסיקות של המטבח הצרפתי. במתכון הזה משתמשים במיץ ענבים ובענבים טריים לטוויסט מקומי ורענן.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: כשעה וחצי | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


12 שוקי עוף


 

למרינדה:


1/4 כוס שמן זית


1 כפית פלפל שחור גרוס


1 כפית פפריקה מתוקה


מלח


4 שיני שום כתושות


 

לצלייה:


1/4 כוס שמן זית


3 כפות חומץ בלסמי


1/2 כוס מיץ ענבים


10 שיני שום, קלופות


1 בצל סגול, חצוי ופרוס


2 מקלות סלרי, קצוצים


1/2 קילו ענבים אדומים (כ-4-5 אשכולות יפים)


2 כפות דבש


1-2 ענפי רוזמרין


2-3 עלי דפנה


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים את כל חומרי המרינדה.
  • מוסיפים את השוקיים ומעסים אותן בתערובת המרינדה. מניחים בצד ל-30 דקות.
  • יוצקים את שמן הזית, חומץ הבלסמי ומיץ הענבים לתבנית עמוקה. מוסיפים את שיני השום, הבצל והסלרי.
  • מוחצים מעט את הענבים כדי לבקוע אותם (משאירים אותם על האשכולות) ומניחים בתבנית.
  • מסדרים ביניהם את השוקיים, מזלפים את הדבש ומניחים את עלי הדפנה והרוזמרין.
  • אופים כ-45 דקות עד שהשוקיים מוכנות והנוזלים מצטמצמים.


מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.