נוסטלגיה שכזאת • מתכון לעוגיות בצק פריך בצורות

 
בצק אחד - הרבה צורות
בצק אחד - הרבה צורות צילום: חיה אילונה דר
 

חיהל'ה מכינה את הקינוח המתוק והפשוט שמעלה זיכרונות: עוגיות מבצק פריך שמכינים בקלי קלות ומעצבים בעזרת מכשיר לקריצת צורות

 
 
 
 
 

אח נוסטלגיה שכזאת: אמא עומדת במטבח הקטנטן, בידיה מכשיר לעוגיות מפלסטיק והיא מוציאה צורות נפלאות במבחר דיסקיות, ואני לידה עומדת ועוזרת, להכניס את הבצק, להפעיל את המכשיר ולהוציא בכל פעם צורה אחרת. ואז הריח הנפלא מתפשט ברחבי הבית והערב מגיע. לאחר ארוחת הערב המפנקת מוגשות על צלוחית מגוון עוגיות טעימות וחלומיות והאווירה המשפחתית רבת אושר ונחת.

 

והיום אני עומדת במטבחי, מזליפה עוגיות ממכשיר העובד על אותו העיקרון, קצת יותר יפה עם מבחר רב יותר של דיסקיות לפי אותו הרעיון. הזכרונות עולים וצפים, ניגוב דמעה קטנה, ומחר אביא לאמי שתזכה לשנים ארוכות, קופסת עוגיות כמו שהיא הכינה.

 

את המתכון הרכבתי לאחר ניסויים שונים ומבחר מתכונים שניסיתי. בבלוג יש כבר מתכון נהדר שהוספתי לו מחית פיסטוק והוא חלבי עם כמויות מצרכים שונות. במתכון כאן הגעתי לרמת בצק נוח מאוד לעיבוד.

 

>> בטור הקודם הכנו לחם אגוזים עם חמוציות וזרעי פשתן

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 40 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

400 גרם קמח לבן


100 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים דק)


שקיק אבקת אפייה


200 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי, רכה


3 חלמוני ביצה 


1/2 כוס מיץ תפוזים


3/4 כוס סוכר


שקיק סוכר וניל


כף גרד לימון 


 

ציוד מיוחד:

 

מכשיר ליצירת עוגיות בצורות


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכניסים את כל המצרכים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מכינים תבנית תנור עם נייר אפייה.
  • תולשים רבע מן הבצק, מגלגלים לנקניקייה ומכניסים לתוך המכשיר, מתאימים דיסקית עם הצורה שרוצים, סוגרים ולוחצים על התבנית פעמיים. מרימים את המכשיר והצורה מתקבלת.
  • אם אין מכשיר מיוחד, ניתן לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בערך, ולקרוץ צורות בעזרת שבלונות.
  • מכניסים לתנור ואופים עד הזהבה כ-12-13 דקות.
  • מצננים היטב ומאפסנים בכלי סגור.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם הקונדיטורית המומחית נעמה שטייר

פבלובה - כל הסודות להצלחה

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.