מתכון לשבקייה • עוגיות מרוקאיות

הדפס
 
שבקייה: מתוקות ואהובות
שבקייה: מתוקות ואהובות צילום: קרן ביטון כהן
 

ישראל אהרוני מכין את אחד הקינוחים הכי מזוהים עם המטבח המרוקאי, והכי אהובים כמובן - השבקייה, עוגיות מרוקאיות מטוגנות, מצופות בסירופ דבש ותבלינים

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה ורבע | כמות: כ-12 עוגיות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1/2 קילו קמח לבן


מעט מלח


5 ביצים


מים


 

לסירופ:

 

דבש שופרסל


2 מקלות קינמון


קליפת לימון


מעט מיץ לימון


 

אופן הכנה:

  • הבצק: מערבבים במעבד מזון את הקמח, הביצים והמלח לבצק חלק וקשה.
  • עוטפים את הבצק בנייליון נצמד ומצננים במקרר לכחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק ליריעה דקה באופן ידני או במכונת פסטה (אם משתמשים במכונת פסטה יש לבחור ברמה אחת לפני האחרונה).
  • חותכים את יריעת הבצק לרצועות באמצעות גלגלת משוננת.
  • מלפפים כל רצועה סביב מזלג בצורה רופפת.
  • מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  • בעזרת מזלג נוסף מורידים את הרצועה המלופפת מהמזלג לסיר השמן.
  • מוציאים את העוגיות המטוגנות מהשמן, מנערים היטב מהשמן ומעבירים לנייר סופג.
  • הסירופ: מחממים בסיר את הדבש, מקלות הקינמון, קליפת הלימון ומיץ הלימון (הזלפה קלה) כ-2 דקות.
  • יוצקים את הסירופ על עוגיות השבקייה.
 
 
עוד כתבות במדור אהרוני מבשל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.