מסעדת אפריטיף בחיפה • חדשות האוכל

 
עודכן 12:36 12/06/2013
עמית אהרונסון, מערכת גיא פינס

מסעדת ששון החדשה בחיפה נפתחה במבנה היסטורי באחוזה, מסעדת יאקימונו היפנית עם סניף ראשון באילת, והמאפה שמשגע את האמריקאים. עמית אהרונסון מדווח

 
 
 
 
 

ששון - מסעדה חדשה בחיפה

הבעלים של הסינטה בר פתח מטבח אפריטיף חדש, מקום שהוא בין בר למסעדה, עם דגש נרחב על תחום האלכוהול והקוקטיילים לצידם יוגשו שורה ארוכה של מנות המיועדות לחלוקה בין יושבי השולחן. "ששון" אינו מקום לארוחה קלאסית עם שלוש מנות, אבל זה בהחלט מקום שאפשר להגיע אליו כדי לשבוע.

המסעדה שוכנת במבנה היסטורי בן כמעט 100 שנה, מהראשונים שהוקמו בשכונת אחוזה המיתולוגית שבכרמל. המבנה עצמו עבר הריסה ובנייה מחדש מהיסוד, תוך שמירה והקפדה על כל המאפיינים של הבנייה המקורית.

 

יאקימונו - סניף חדש באילת

יאקימונו פתחה סניף ראשון בטיילת מלון הרויאל ביץ', המסעדה נחשבת לאחת המסעדות היפניות הוותיקות והמוערכות בארץ, אשר התחילה לגלגל סושי בתל אביב לפני כמעט 20 שנה. מטבע הדברים רשת ישרוטל שותפה במסעדה וכשרוצים להרגיש חוויה יפנית במלון ישראלי צריך לשמור על חוקי הכשרות ועל כן המסעדה הדרומית היא מסעדה כשרה. במקום יהיו לא מעט מנות "שרינג" - מנות המוגשות למרכז השולחן ומיועדות לכל הסועדים.

 

קרונאט - המאפה שמשגע את אמריקה

דומיניק אנסל, קונדיטור ניו-יורקי ממוצא פריזאי, המציא את הקרונאט: מאפה המשלב קוראסון ודונאט. ההמצאה הפכה את הקונדיטוריה שלו למקום לעלייה לרגל, כבר בשש בבוקר (שעת הפתיחה של המאפייה) תמצאו תור ארוך בכניסה אליה וזאת מכיוון שמדיי יום מכינים במקום עד 250 יחידות וכולם רוצים לטעום מהמעדן הנחשק.

 

 

מדבר מהבטן - בלוג האוכל של עמית אהרנסון

 

>> בכתבה הקודמת ביקרנו בעכו

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל - גיא פינס
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.