מתכון לטארט שוקולד גבינה ופסיפלורה

 
ניתן להכין בציפוי פסיפלורה או פטל. במה תבחרו?
ניתן להכין בציפוי פסיפלורה או פטל. במה תבחרו? צילום: ליאור טייטלר
 

צבעונית ומשמחת • צמרת טייטלר עם מתכון מעולה, שמשלב 3 דברים שכולם אוהבים - בצק שוקולדי פריך, קרם גבינה וציפוי פסיפלורה משגע. מעבר לכך שהיא יפה ומרשימה, היא גם מאוד טעימה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות +תבנית טארט קוטר 24 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לתחתית:

 

100 גרם חמאה


150 גרם קמח


30 גרם אבקת קקאו


70 גרם סוכר


קורט מלח


1 חלמון ביצה מעורבב עם כף מים


 

מצרכים למלית הגבינה:

 

125 גרם גבינה לבנה 5%


125 מ"ל שמנת מתוקה


½ כפית תמצית וניל


30 גרם סוכר


½ כף פודינג וניל


 

מצרכים לציפוי הפסיפלורה:

 

70 גרם מחית פסיפלורה/פטל


1-2 כפות סוכר


3 גרם ג'לטין מומס ב-2 כפות מים


 

אופן הכנה:

  • התחתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי התחתית, למעט החלמון, עד לקבלת מרקם פירורי.
  • מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד לקבלת גוש בצק.
  • מקררים את הבצק כשעה.
  • מרדדים את הבצק, מניחים בתבנית הפאי ומחוררים עם מזלג.
  • מקפיאים ל-10 דקות.
  • אופים בחום של 170 מעלות 20-25 דקות. מצננים היטב.
  • קרם הגבינה: מקציפים את כל החומרים במיקסר לקרם יציב.
  • יוצקים על התחתית ומיישרים. מקפיאים לשעה.
  • הציפוי: ממיסים את מחית הפרי עם הסוכר במיקרוגל או בעזרת בלנדר מוט.
  • מחממים את תערובת הג'לטין כמה שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת הפרי בהשוואת טמפרטורות (מעבירים מעט מתערובת הפרי אל תערובת הג'לטין ומערבבים, מעבירים את תערובת הג'לטי ןהמעורבת אל תערובת הפרי).
  • יוצקים את הציפוי בעדינות על שכבת הגבינה הקפואה.
  • מקררים היטב ומגישים.
בתאבון!

 
ללא ספק שווה את ההשקעה
ללא ספק שווה את ההשקעה צילום : ליאור טייטלר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.