מתכון לשיפודי פרגיות על גבעולי למון גראס

 
שיפודי פרגיות על למון גראס
שיפודי פרגיות על למון גראס צילום: אריאל שרוסטר
 

איילת הירשמן מכינה שיפודי פרגיות משופדים על גבעולי למון גראס, אשר נותנים להם טעם נפלא וארומטי, במרינדה פיקנטית של טעמים תאילנדים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: כחצי שעה | כמות מנות: כ-10 שיפודים | רמת קושי: קל

 
מוגשים עם אורז לבן בצד
מוגשים עם אורז לבן בצד צילום: אריאל שרוסטר

מצרכים:

 

500 גרם פרגיות


תרסיס שמן זית


10 גבעולי למון גראס, חצויים לשניים (כל גבעול הוא שני שיפודים קטנים)


 

למרינדה:

 

1 צרור כוסברה


2 גבעולי למון גראס, קצוצים דק


קליפה מגוררת מ-1 לימון


מיץ מ-1 לימון


1 פלפלון צ'ילי (ללא הקצה העליון)


2 כפות שמן בוטנים או קנולה


1 כפית סוכר חום


שורש ג'ינג'ר בגודל 3 ס"מ, חתוך לחתיכות קטנות


2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק


תיבולית שום פטרוזיליה קנור


מלח גס


 

אופן הכנה:

  • שמים את כל מרכיבי המרינדה במעבד מזון וטוחנים למחית.
  • חותכים כל פרגית לכ-3 נתחים, לגודל מתאים לשיפודים.
  • מעבירים את הפרגיות לקערה ומערבבים עם המרינדה.
  • משפדים את נתחי הפרגיות - שניים שלושה על כל גבעול למון גראס.
  • משמנים מחבת פלנצ'ה (או מחבת ברזל כבדה) בתרסיס שמן זית.
  • מחממים על הכיריים את המחבת.
  • מניחים את השיפודים על הפלנצ'ה, צולים כ-2-3 דקות על הצד הראשון וכאשר השיפדים מתחילים להשחים בצידם התחתון, הופכים אותם.
  • צולים עוד מספר דקות עד שהשיפודים זהובים מבחוץ ומוכנים מבפנים.
  • מומלץ להגיש לצד אורז דביק (סטיקי רייס).
 

רוצים לראות איך מכינים את המתכון? לצפייה בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

קרפ צרפתי עם שוקולד ותותים

גלידת שוקולד-בננות

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.