מתכון לקרפ צרפתי עם שוקולד אגוזים

 
קרפ שוקולד ותותים, כמו בדוכן בפריז
קרפ שוקולד ותותים, כמו בדוכן בפריז צילום: אריאל שרוסטר
 

איילת הירשמן עם מתכון ביתי וקליל לקרפ צרפתי עם ממרח שוקולד-אגוזים ותותים טריים מעל, בדיוק כמו בדוכני הרחוב בפריז

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: שעה | כמות: כ-15 קרפים | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

100 גרם (2/3 כוס) קמח


1/2 1 כפות סוכר חום


1/2 כפית מלח


2 ביצים גדולות


1 כף שמן תירס או חמניות


300 מ"ל (1/2 1 כוסות) חלב


30 גרם חמאה מומסת


קופסת ממרח שוקולד-אגוזים


תותים טריים


ליקר תפוזים


 

אופן הכנה:

  • שמים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר החום והמלח.
  • יוצרים גומה במרכז התערובת, מוסיפים לגומה את הביצים, החלב והחמאה המומסת וטורפים במטרפה ידנית עד שהעיסה חלקה.
  • בשלב זה מומלץ להשהות קצת את הבלילה, לרבע שעה לפחות.
  • מחממים על הכיריים מחבת בקוטר 18-20 ס"מ ומשמנים היטב באמצעות חמאה.
  • מודדים כחצי מצקת מהבלילה, יוצקים למחבת ומטים מיד את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה.
  • מטגנים עד שהקרפ מזהיב בחלקו התחתון, וזה קורה תוך 20 שניות בערך, הופכים ומטגנים עוד מספר שניות.
  • מחליקים בזהירות את הקרפ לצלחת.
  • ממשיכים לטגן כך את שאר הקרפים, במידה וחסר שומן במחבת, משמנים עם עוד קצת חמאה וממשיכים לטגן.
  • כדי לשמור על הקרפים חמים, עורמים את הקרפים המוכנים בתבנית משומנת קלות, מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים בחום נמוך בתנור.
  • ההרכבה: מניחים קרפ על צלחת או משטח עבודה, מורחים בממרח השוקולד-אגוזים, מכיוון המרכז החוצה.
  • מקפלים לחצי ואז לרבע, ממשיכים כך עם שאר הקרפים.
  • חותכים את התותים ומערבבים עם ליקר התפוזים.
  • מסדרים את הקרפים בצלחת הגשה ומפזרים מעל את התותים.
 

רוצים לראות איך מכינים את המתכון? לצפייה בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

שיפודי פרגית על גבעולי למון גראס

גלידת שוקולד-בננות

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.