מתכון למאפה שוקולד אישי

 
מאפה שוקולד אישי עם רוטב שוקולד חם מעל. ללקק את האצבעות
מאפה שוקולד אישי עם רוטב שוקולד חם מעל. ללקק את האצבעות צילום: חיה אילונה דר
 

הבסיס: בצק פריך. בפנים: ריבת תותים ומלית שוקולד עשירה. מעל הכל: רוטב שוקולד עשיר ומפנק. חיהל'ה מכינה קינוח מרשים וטעים במיוחד, שאף אחד לא יאמין שהוא בכלל פרווה

 
 
 
 
 

מי אמר שקינוח פרווה אינו יכול להיות מעדן משובח. הרי לכם טארטלטים מפנקים במלית מעדן תות או כל מעדן אחר שתבחרו, עם מלית שוקולד קלילה, אווירירית ומלטפת את החיך. מי צריך יותר?

 

מתאים לקינוח כל ארוחה חגיגית או לכל רגע בו נתאווה להתענג על קינוח טעים. נגיש אותו עם רוטב שוקולדי מבריק ונוכל להוסיף כדור גלידה בטעם מועדף והרינו מסודרים.

 

>> בטור הקודם הכנו עוגיות בצק פריך בצורות

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי |  תבנית מאפינס 12 שקעים | רמת קושי: בינוני 

 
אפשר לקשט איך שרוצים
אפשר לקשט איך שרוצים צילום: חיה אילונה דר

המצרכים לבסיס:


100 גרם מזולה בטעם חמאה, קרה חתוכה לקוביות


180 גרם (1/2 1 כוסות) קמח


1 חלמון ביצה


כפית דבש


50 גרם אבקת סוכר


 

המצרכים למלית:


100 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


100 גרם מטבעות שוקולד מריר/שוקולד קצוץ


1 כפית רום


2 ביצים


2 חלמוני ביצה


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


125 גרם (1/2 מיכל) שמנת צמחית


3 כפות קמח לבן


12 כפות קונפיטורת/ריבת תות


 

לגנאש שוקולד:


125 גרם שמנת צמחית


125 גרם מטבעות שוקולד מריר/שוקולד קצוץ


 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הבסיס: מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים את השקעים בתבנית במעט תרסיס שמן. מכניסים את כל החומרים לבצק למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה, ומעבדים עד היווצרות פירורים.
  • מוציאים את הבצק, מעבדים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים, מרדדים דק וקורצים 12 עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומניחים בתוך השקעים.
  • מהדקים את העיגולים ומעבירים לתנור לאפייה עד הזהבה קלה כ-12 דקות.
  • במקביל מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד והמזולה בסיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים את הרום ומערבבים היטב לתערובת חלקה ומבריקה.
  • מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר עד היווצרות קצף בהיר תפוח.
  • מקפלים את הקצף לתוך השוקולד המומס (אחרי שהצטנן מעט).
  • מקציפים את השמנת הצמחית עד היווצרות קצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד.
  • מוסיפים את הקמח בקיפול. מורחים על כל בצק כף מעדן תות.
  • יוצקים את התערובת על מעדן התות עד מילוי כל השקע ואופים כ-20 דקות עד שנוצרים בקעים. מוציאים ומגישים עם גנאש השוקולד.
  • להכנת הגנאש: מביאים את השמנת הצמחית לסף רתיחה במיקרו, יוצקים על השוקולד וממתינים כ-3 דקות. מערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם מיקי שמו

איך להכין קוגלהוף

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.