מתכון לטארט מתוק במלית אגסים וקרם שקדים

 
מתוק, פריך ומפנק
מתוק, פריך ומפנק צילום: חיה אילונה דר
 

ריח שיטריף את הבית • חיהל'ה מנצלת את כל מה שיש במקרר ובמזווה ומכינה טארט מרשים מבצק פריך, במילוי של קרם שקדים ואגסים מבושלים בסירופ וניל. וזה אפילו פרווה

 
 
 
 
 

בצק פריך מוכן היה לי במקפיא, אבקת שקדים יש לי בכמות נאה במזווה, אגסים במקרר וכדאי להשתמש בהם לפני שיתקלקלו. לכן, ובעיקר בגלל (או בזכות) האגסים, החלטתי להכין טארט אגסים השקועים בקרם שקדים העשוי בצורה פשוטה ומהירה.

 

וכך מחומרים נגישים בבית הכנתי טארט נהדר היכול לפאר כל ויטרינת קונדיטוריה, הלא כן? העוגה הותאמה לקינוח ארוחה בשרית ולכן החומרים בהם השתמשתי מתאימים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעותתבנית פאי בקוטר 26, מתפרקת | רמת קושי: קשה

 

מצרכים לבצק:

 

100 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


180 גרם ( 1/2 1 כוסות קמח)


חלמון ביצה


כפית סירופ תירס/דבש


50 גרם אבקת סוכר


 

לקרם השקדים:


1/2 כוס סוכר


100 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים דק)


100 גרם מזולה בטעם חמאה רכה


2 ביצים


גרד מלימון


כף קמח


כף אינסטנט פודינג וניל


 

לאגסים:


4 אגסים קלופים


4 כוסות מים


1/2 כוס סוכר


מקל וניל


 

אופן הכנת הבצק:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון או לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי ולא יותר.
  • מוציאים את הבצק ומאחדים אותו בידיים, מניחים על ניילון נצמד, משטחים מעט ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, בקוטר גדול מהתבנית.
  • מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים אל התחתית והדפנות.
  • מניחים מעל הבצק ניילון נצמד ומעליו משקולות (כמו גרגירי חומוס או שעועית יבשה) ואופים אפייה עיוורת 10 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומסירים את המשקולות והניילון.

 

אופן הכנת המלית והרכבת הטארט:

  • בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את קרם השקדים: שמים את כל המצרכים לקרם במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לקרם אחיד.
  • לאחר מכן עוברים להכנת האגסים, אותם קולפים, חוצים ומגלענים.
  • מרתיחים את המים עם הסוכר ומקל הוניל. מוסיפים את האגסים, מרתיחים שנית מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-2 דקות. 
  • מסננים את האגסים מהמים, מצננים מעט ופורסים אותם דק.
  • יוצקים את הקרם על הבצק האפוי חלקית ומעל הקרם מסדרים את האגסים לצורת מניפה נאה (ראו תמונות).
  • אופים כ-35 דקות עד הזהבת הקרם.
  • מוציאים ומצננים על רשת.
  • מורחים על האגסים ריבת מישמשים מחוממת לזיגוג.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם מיקי שמו

איך להכין קוגלהוף

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.