פנזרוטי • כיסונים איטלקיים מטוגנים במילוי גבינות ועגבניות

 
פנזרוטי איטלקי - קלצונה קטן שמטוגן עד פריכות
פנזרוטי איטלקי - קלצונה קטן שמטוגן עד פריכות צילום: שירן כרמל
 

חגי לרנר ממשיך לקחת אותנו לסיור כיסונים מסביב לעולם, והפעם הסיור מגיע לארץ המגף, איטליה, למפגש עם הכיסונים המטוגנים "פנזרוטי" מעין קלצונה קטנים במילוי ריקוטה, פרמזן ועגבניות חצי מיובשות

 
 
 
 
 

מוצאם של הפנזרוטי הוא במרכז ובדרום איטליה, במיוחד בחבל "אפוליה". למעשה מדובר במעין "קלצונה" קטן ומטוגן עד פריכות. בצק שמרים המחביא בתוכו מלית, לרוב של מוצרלה ועגבניות, אך לעיתים גם גבינות כמו ריקוטה עם בשר מעושן ושאר ירקות.

 

כדי לקבל מלית שאינה רטובה מדי החלטתי להשתמש בעגבניות "חצי מיובשות" תוצרת בית. את המתכון (בהמשך) שווה להכיר, להכין ולשמור בצנצנת מקרר עם מעט שמן זית.

 

>> בטור הקודם הכנו גיוזה יפנית במילוי עוף וכרוב

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות + | כמות: 20 כיסונים | רמת קושי: בינוני

 
מומלץ להגיש עם רוטב עגבניות טרי וחריף
מומלץ להגיש עם רוטב עגבניות טרי וחריף צילום: שירן כרמל

מצרכים:

 

500 גרם קמח לבן (עדיף קמח 00 איטלקי)


10 גרם שמרים יבשים


250 מ"ל מים קרים


כפית מלח שטוחה


3 כפות שמן זית


 

לעגבניות חצי-מיובשות:

 

8 עגבניות בשלות


עלים מכמה גבעולי טימין


4 כפות שמן זית


מעט מלח


5 שיני שום לא קלופות, מעוכות מעט


 

למלית:

 

200 גרם ריקוטה


50 גרם פרמזן מגורד


שן שום כתושה


20 עלי בזיליקום, פרוסים דק


8 רבעי עגבניות, חצי מיובשות (מהכמות לעיל)


מלח ופלפל לפי הטעם


שמן לטיגון עמוק


 

להגשה:

 

2 עגבניות בשלות


פלפל ירוק חריף, פרוס


מעט שמן זית איכותי


מלח גס


 
 

אופן הכנה:

  • העגבניות: מסמנים צלב בראש כל עגבנייה בסכין.
  • טובלים את העגבניות בסיר עם מים רותחים למשך 10 שניות לערך ומעבירים למים קרים.
  • קולפים את העגבניות, חותכים לרבעים ומסירים את מרכזן והזרעים.
  • מחממים תנור לחום של 120 מעלות.
  • מניחים את העגבניות על מגש התנור מרופד בנייר אפייה, זו לצד זו.
  • בוזקים מעל מלח, שמן זית וטימין.
  • מניחים את שיני השום בין העגבניות.
  • אופים בתנור (במצב טורבו), עם דלת מעט פתוחה כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעגבניות התייבשו חלקית. ניתן לשמור בקירור בצנצנת, מכוסה שמן זית, עם שיני השום.
  • הבצק: בקערת המיקסר בעזרת וו לישה, או בקערה רגילה, מערבבים את כל חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד יחסית.
  • ממשיכים בלישה במשך 7 דקות לערך, עד שהבצק חלק ואלסטי.
  • מניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד ומניחים לבצק להכפיל את נפחו, כשעה עד שעה וחצי לערך.
  • המלית: חותכים את העגבניות החצי-מיובשות, לקוביות קטנות.
  • מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
  • מוציאים את הבצק מן הקערה וטופחים עליו כדי להוציא את האוויר שבו.
  • מרדדים בעזרת מערוך על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ לערך.
  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר דומה.
  • מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומורחים מעט מים על היקף העיגול.
  • מקפלים לחצי עיגול מעל המלית ומהדקים חזק ליצירת כיסון סגור היטב.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
  • מכינים את הרוטב להגשה: מגרדים את העגבניות על פומפיה גסה.
  • מתבלים במלח, בפלפל החריף ובשמן הזית, מעבירים לצלוחית להגשה.
  • מטגנים את הפנזרוטי בשמן החם בקבוצות של 4 יחידות כל פעם.
  • מעבירים לנייר סופג ומגישים חם לצד הרוטב.

 

השף חגי לרנר, מרכז קורס בישול בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

מחפשים עוד מתכונים איטלקיים? נסו את אלה:

פיצה עם בצק ללא לישה

קנלוני במילוי תרד וריקוטה

טירמיסו קלאסי

 
עוד כתבות במדור כיסונים מסביב לעולם
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.