רק בריאות • מתכון לקרקרים עם גרעינים

 
לא תאמינו כמה בריאות יש בהם. קרקרים ביתיים
לא תאמינו כמה בריאות יש בהם. קרקרים ביתיים צילום: טל אברזל
 

טל אברזל פותחת שבוע חדש עם מתכון נהדר לקרקרים מקמח חומוס ומקמח תירס עם ציפוי של מגוון גרעינים מעל. מתכון קל ופשוט להכנה ביחד עם הילדים

 
 
 
 
 

מדיי פעם מתחשק לנשנש איזה משהו מלוח ובריא יחסית.


לימים שהחשק תוקף אני שומרת את הכנת הקרקרים. אני אוהבת להכין קרקרים בבית. זה קל, זה פריך ומלוח, אפשר לעשות את המתכונים יחסית בריאים- לשלוט על סוג הקמח, כמות השמן והמלח והתוספות, וזו פעילות מרגיעה לכל דבר, ואפשר להעסיק ככה ילדים משועממים בחופש הגדול.


הפעם הכנתי את הקרקרים מקמח חומוס שביחד עם גדנים כמו תירס ושיבולת שועל הופך לחלבון מלא. הוספתי גרעינים בשביל הקראנץ', וטחינה בשביל הטעם והתקבלו קרקרים עשירים בטעם ומראה מפתה.

 

>> בטור הקודם טל הכינה קרטיב יוגורט, טחינה וסילאן


 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 40 קרקרים | רמת קושי: קל

 
מה תבחרו למרוח עליו?
מה תבחרו למרוח עליו? צילום: טל אברזל

מצרכים:

 

כוס קמח חומוס


כוס קמח תירס דק (לא פולנטה)


כוס שיבולת שועל מהירת הכנה


½1 כפיות מלח


כף טחינה גולמית


3 כפות שמן זית


כף חומץ פשוט/מיץ לימון


1 כוס מים פושרים


 

לציפוי:


2 כפות שומשום


2 כפות שיבולת שועל


2 כפות גרעיני דלעת


2 כפות גרעיני חמניה


מלח גס


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • בקערה מערבבים היטב את כל החומרים היבשים - קמח התירס, קמח החומוס ושיבולת השועל.
  • בקערה קטנה מניחים מים, חומץ ושמן זית. טורפים באמצעות מטרפה עד לקבלת תערובת יחסית אחידה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
  • יוצקים את הנוזלים על הקמחים, מוסיפים מלח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק דביק.
  • משטחים את הבצק ככל האפשר על התבנית שהכנו מראש. משתדלים לייצר שכבה דקה ואחידה.
  • מפזרים בשכבה אחידה את הציפוי ומדביקים אותו באמצעות הידיים לבצק.
  • באמצעות סכין או חותכן פיצה חותכים את יריעת הבצק לריבועים בגודל שרוצים.
  • אופים כ-20 דקות עד שפני הבצק מתחילים להזהיב. מוצאים את התבנית מהתנור ומפרידי את הקרקרים אחד מהשני.
  • ממשיכים לאפות עד שהקרקרים מזהיבים היטב, או לפי הטעם.

 
עם גרעיני חמניה, דלעת ושיבולת שועל
עם גרעיני חמניה, דלעת ושיבולת שועל צילום : טל אברזל
 

בקרו בעמוד הפייסבוק של טולטולים
לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של טל אברזל - טולטולים

 

מחפשים עוד מתכונים לאפייה? נסו את אלה:

קרקר דגנים מקמח מלא

בייגלה מקמח מלא

מאפה פטריות וכרישה

 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.