מתכון לפסטה עם כדורי עוף ונענע ברוטב עגבניות

 
פסטה בריאה שילדים אוהבים
פסטה בריאה שילדים אוהבים צילום: קרן ביטון כהן
 

מכניסים גיוון לארוחה המשפחתית - מתכון לקציצות עוף עסיסיות עם קוואקר ונענע ביחד עם רוטב עגבניות עשיר ופסטה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

חבילת פסטה קצרה (פוזילי, פנה)


 

לכדורי העוף:


400 גרם חזה עוף טחון


3 כפות גדושות קוואקר


ביצה גדולה


עלים מ-6 גבעולי נענע, קצוצים דק


רבע צרור פטרוזיליה, קצוצים


מלח ופלפל לפי הטעם


 

לרוטב:

 

3 גבעולי סלרי, קצוצים


4 גזרים, קצוצים


קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות


1-2 כפות סוכר חום


חבילה קטנה רסק עגבניות


3-4 שיני שום כתושות או פרוסות


2 כוסות מיץ עגבניות או מים


קורט אורגנו מיובש


עלים מ-8 גבעולי טימין


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן ההכנה:

מתחילים עם כדורי העוף:

  • מערבבים את כל המצרכים לכדורי העוף בקערה גדולה ולשים מעט את התערובת.
  • מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור.
  • מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש.
  • חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון.
  • מכסים את המגש עם הכדור בשר בניילון נצמד ומעבירים למקרר (או לחילופין מניחים ישר בתוך הרוטב).

מכינים את הרוטב:

  • מאדים בסיר מעל חום בינוני עם מעט שמן צמחי את הסלרי והגזר הקצוצים, תוך כדי ערבוב, כ-5-6 דקות, עד שמתחילים להתרכך.
  • מוסיפים את השום הפרוס, עשבי התיבול, רסק העגבניות ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • מגבירים את החום ומטגנים מעל חום גבוה כ-2 דקות, התהליך עוזר לשפר את טעם רסק העגבניות.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מיץ העגבניות (או המים) ומעט סוכר ומערבבים היטב.
  • נותנים לרוטב להתבשל על להבה בינונית/נמוכה כחצי שעה בבעבוע עדין - אם הוא נראה סמיך מדי ניתן להוסיף מים.
  • מוסיפים פנימה את כדורי העוף בזהירות, כך שיהיו מכוסים ברוטב.
  • מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
  • מבשלים בבעבוע עדין כ-12 דקות או עד שכדורי העוף התבשלו לחלוטין.
  • מבשלים את חבילת הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
  • לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל.
  • מסננים את הפסטה ובעודה חמה מעבירים לצלחות הגשה.
  • מניחים 3-4 כדור בשר לאדם ביחד עם הרוטב מעל כל מנה ומגישים מיד.

 

 
צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.