4 מתכונים ליום העצמאות של ארה"ב

 

לכבוד 4 ביולי הכנו עבורכם ספיישל מתכונים אמריקאים: כנפיים ברוטב ברביקיו ביתי, המבורגר הודו עם טוויסט, באטרמילק ביסקיט - לחמניות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים ולקינוח בראוניז טבעוניים מושחתים במיוחד. מזל טוב אמריקה!

 
 
 
 
 

מארק חסין, סאן פרנסיסקו, קליפורניה

אם חשבתם שרק בארץ יום העצמאות הוא יום של "על האש", אתם טועים. ההבדל הגדול הוא שבארה"ב קוראים לזה ברביקיו. בשבועות האחרונים בכל כיוון אני נתקל במתכונים, פרסומות והנחות שקשורים ל-4 ביולי, באמריקה, כמו באמריקה - זה קשור לקניות או לאוכל. כל מה שקשור לברביקיו הם לוקחים ממש ברצינות: הציוד הנלווה, הבשר המשובח והמגוון, הגריל שיש בכל חצר אחורית וכמובן איך אפשר בלי מחזיק הפחיות שמתלבש על הגריל, שחס וחלילה לא תהיה בירה קרה ליד בזמן ההכנות.

 

השנה החלטתי שגם אני מצטרף לחגיגה ועושה על האש (נשמע יותר טוב מברביקיו, אין מה לעשות) עם 2 מתכונים משובחים במיוחד, כל אחד והטוויסט שלו. בתור מנת פתיחה, שיהיה מה להחזיק ביד בזמן שמחכים לבשר - כנפיים על האש, אבל הפעם ברוטב ברביקיו ביתי ואני מבטיח לכם שאחרי שתנסו אותו, מיד תכינו עוד ותשמרו במקרר. מה שמיוחד ברוטב הזה הוא שהאפרסק והג'ינג'ר נותנים לרוטב מימד אחר שמשדרג את אותו רוטב קנוי עם הטעם המעושן המלאכותי שכולנו מכירים. אח"כ, במקום ההמבורגר השמנוני מבשר הבקר החלטתי ללכת על המבורגר הודו עם נגיעות אסייתיות וחמאת בוטנים שתחבר אותו לקציצה רכה ועסיסית, אתם חייבם לנסות את המתכון.

 

 
צלויות על הגריל ברוטב ברביקיו ביתי משגע
צלויות על הגריל ברוטב ברביקיו ביתי משגע צילום : מארק חסין
 

מתכון לכנפיים על האש ברוטב ברביקיו ביתי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לרוטב ברביקיו ביתי:

 

3 עגבניות קטנות, חתוכות לחצי


½ אפרסק טרי, מגולען


½ בצל, חתוך לפרוסות עבות


פלפל חריף


שן שום


כוס קטשופ


¼ כוס חומץ תפוחים


כף שורש ג'ינג'ר קצוץ


כף סוכר חום


כף שמן זית


2 כפות רוטב ווסטרשייר


½ כף מלח


 

לכנפיים:

 

12 כנפי עוף, מנוקים וחתוכים לחצי


 
 

אופן הכנה:

  • רוטב הברביקיו: מחממים מחבת טפלון במשך 5-7 דקות. מוסיפים את שמן הזית ואת העגבניות, האפרסק, הבצל (כשהצד החתוך כלפי מטה), הפלפל והשום.
  • צורבים אותם במשך 3-4 דקות על המחבת, מה שיתן את הטעם המעושן לרוטב. ממשיכים לצרוב את הצד השני ל-3-4 דקות נוספות ואז מעבירים לבלנדר יחד עם כל החומרים האחרים עד שהרוטב חלק לחלוטין והכל נטחן היטב. חייבים לתת לרוטב להתקרר לפני שמוסיפים אותו לכנפיים.
  • הכנפיים: בקערה או בשקית המיועדת לצלייה בתנור, מערבבים את הכנפיים עם הרוטב, לשים אותם היטב עם הידיים כך שלא תישאר פיסת עוף יבשה. 
  • מחממים את הגריל לחום של 220 מעלות.
  • מניחים את הכנפיים על הגריל ל-6-8 דקות ואז הופכים אותם. סה"כ זמן הצלייה הוא כ-20-25 דקות.
  • במהלך הצלייה הרוטב יעשה קרמלי וכל המתיקות תצא ממנו, בשילוב עם הג'ינג'ר והאפרסק הכנפיים האלה הם חגיגת טעמים אמיתית.

 

 
הטוויסט שיעשה את ההבדל - חמאת בוטנים
הטוויסט שיעשה את ההבדל - חמאת בוטנים צילום : מארק חסין
 

מתכון להמבורגר הודו עם חמאת בוטנים

 סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 12 קציצות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

קילו חזה הודו רזה


2 פלפלים חריפים, קצוצים דק


2 בצל ירוק, קצוצים


2 כפות ג'ינג'ר, קצוץ


צרור כוסברה קצוצה


3 כפות חמאת בוטנים


כף מלח


½ כף פלפל שחור


כף שמן שומשום


כף רוטב סויה 


 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה.
  • יוצרים 12 קציצות שטוחות ומכניסים למקרר לשעה על מנת לאפשר להם להתגבש ולספוג את הטעמים.
  • מחממים גריל לחום של 190 מעלות וצולים את ההמבורגרים 10 דקות מכל צד. לא להפוך יותר מפעם אחת, כך ייווצרו סימני צלייה מרשימים על ההמבורגרים.
  • את ההמבורגרים האלה אכלתי בצלחת עם סלט ליד, הבשר היה כ"כ טעים שלא הרגשתי צורך בלחמנייה בכלל.

 

יום עצמאות שמח אמריקה!

 

המתכונים באדיבות מארק חסין, מתוך הבלוג Improvising Food, מוזמנים להתעדכן בעמוד הפייסבוק שלו.

 

 
אפשר להגיש בארוחת הבוקר, או סתם כך לנישנוש עם ריבה
אפשר להגיש בארוחת הבוקר, או סתם כך לנישנוש עם ריבה צילום : קרן ביטון כהן
 

באטרמילק ביסקיט

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות: 12 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 כוסות קמח (ועוד כמות קטנה כדי לקמח את משטח העבודה)


כף + כפית אבקת אפייה


כפית סודה לשתיה


כפית מלח


כפית סוכר


220 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות


¾1 כוסות רוויון


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  • בקערת מעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח והסוכר.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים מעט בתנועות "פולסים" עד לקבלת פירורים גדולים וגסים.
  • מוסיפים את הריוויון ובעזרת מרית סיליקון מקפלים את הריוויון לתוך הבצק, רק עד שהבצק הופך לתערובת אחידה. הבצק יהיה מעט דביק, אבל חשוב להזהר לא לערבב יתר על המידה.
  • מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות, ובאצבעות מקומחות טופחים על הבצק, משטחים אותו לעיגול בעובי 2.5 ס"מ. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מידי כדי לא לפגוע במרקמו.
  • בעזרת רינג או כוס בקוטר 6 ס"מ קורצים עיגולים מתוך הבצק.
  • מניחים את העיגולים על מגש האפייה, ומשאירים כ-4 ס"מ רווח בין אחד לשני.
  • מכניסים לתנור למשך 18-20 דקות (מסובבים את התבנית אחרי 10 דקות) עד שהביסקיט מוזהבים עם נקודות חומות קלות.
  • בתום האפייה מצננים את הביסקיט על רשת.

 

המתכון באדיבות טליה רסנר, והקונדיטורית הארייט שטרנשטיין ממאפיית נולה אמריקן בייקרי.

 

 
הקינוח המושלם: בראוניז נימוחים ומטריפים
הקינוח המושלם: בראוניז נימוחים ומטריפים צילום : גיא מוגרבי
 

מתכון לבראוניז טבעוניים

גיא מוגרבי, פרברי סיאטל, וושינגטון

הבראוניז האלו נימוחים, פאדג'יים ומושחתים - מי שאוהב טעם עשיר של שוקולד ולא חרד על כל קלוריה, לבטח יאהב את הגרסא הטבעונית הזו. רצוי לעבוד על המתכון עם משקל דיגיטלי, הכמויות ניתנות במשקל בלבד ולא בנפח מכיוון שמאוד קשה לכמת נפח של שוקולד, חמאת קקאו וחמאת שקדים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | תבנית בגודל 30*24 | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

40 גרם חמאת קקאו


400 גרם שוקולד מריר 70% שבור לקוביות קטנות


240 גרם חמאת שקדים (שקדייה)


60 גרם סוכר


200 גרם חלב סויה


120 גרם קמח


>> רוצים לדעת כמה זה 40 גרם חמאת קקאו?

הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • ממיסים בבאן מארי את חמאת הקקאו והשוקולד.
  • בעזרת מטרפה ידנית, בקערה נפרדת טורפים את חמאת השקדים, הסוכר וחלב הסויה.
  • בעזרת מרית מוסיפים את השוקולד לבלילת השקדים ומערבבים עם כף.
  • מנפים את הקמח לתערובת השוקולד עם השקדים. מערבבים עם כף, עד שלא רואים יותר קמח.
  • משמנים תבנית מלבנית בגודל 30*24 ס"מ, מניחים נייר אפייה משומן על התבנית.
  • בוזקים מעט קמח, על מנת למנוע הידבקות.
  • יוצקים את התערובת אל התבנית. גובה התערובת צריך להיות כשני ס"מ.
  • אופים כ-20 דקות. הבראוניז מוכנים כשקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
  • מצננים לטמפרטורת החדר ואוכלים, או שמגישים חם עם כדור גלידת וניל ליד.
  • הצעות לגיוון: ניתן להכין את המתכון ב-8 כלים אישיים (קוקטים).
  • אפשר להוסיף תמצית וניל, תמצית מנטה, גרידת תפוז ועוד, לבראוניז עם יותר "אופי".
  • אם הבראוניז נימוחים מידי לטעמכם (יש דבר כזה נימוח מידי?) ואתם אוהבים אותם קצת יותר לכיוון של עוגה עשירה, ניתן להכפיל את כמות הקמח ולהוסיף שתי כפיות אבקת אפייה.

 

המתכון באדיבות גיא מוגרבי, מנהל קבוצת בישול טבעוני בפייסבוק.

 
 
עוד כתבות במדור מטבח עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.