תענוג בכל ביס • מתכון לעוגיות דאבל שוקולד ופקאן

 
ריח משגע וטעם ממכר
ריח משגע וטעם ממכר צילום: חיה אילונה דר
 

הכינו את החלב והשוקו והכונו לתענוג. חיהל'ה מפנקת במתכון לעוגיות שוקולד מטריפות עם שוקולד צ'יפס ואגוזי פקאן

 
 
 
 
 

אני מכנה עוגיות אלה "עוגיות תענוג" ומדוע? כי הן רכות ונימוחות, שלא כעוגיות הפריכות, וכל ביס מהן הוא פשוט תענוג לחיך.

 

הכינו כוס חלב או שוקו והיכונו לתענוג. היה ולא כל עוגיות חוסלו באותו היום, ניתן לשמרן בצנצנות נאות, לאחר צינון כמובן.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 30 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

80 גרם שוקולד מריר, מומס


100 גרם מזולה לאפיה בטעם טבעי, רכה


3/4 כוס סוכר חום


ביצה אחת


חלמון אחד


כפית תמצית וניל


3/4 כוס קמח תופח


½1 כוסות שיבולת שועל


1/2 כוס שוקולד צ'יפס


1/2 כוס אגוזי פקאן קלופים, קצוצים גס


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מקציפים במיקסר את המזולה עם הסוכר החום ותמצית הוניל עד שמתקבל קרם תפוח.
  • מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף.
  • מוסיפים את הביצה והחלמון וכאשר הם נטמעים בקרם מוסיפים את יתר החומרים: קמח, שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס, ופקאנים.
  • בעזרת 2 כפיות מנטפים את הבצק לתבנית במירווחים. משטיחים מעט עם כפית (ראו תמונות) ואופים 8 דקות, או עד שהעוגיות נאפו לחלוטין.
  • מצננים מעט ומוציאים מהתבנית. נותנים לעוגיות להתקרר מעט לפני שאוכלים או מעבירים לצנצנת לאחסון.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 
 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.