מדוגי • מתכון לעוגת חלב ציפורים

הדפס
 
עוגת חלב ציפורים, מראה משגע ושילוב מדהים של בצק, קצפת וריבת שזיפים
עוגת חלב ציפורים, מראה משגע ושילוב מדהים של בצק, קצפת וריבת שזיפים צילום: קרן ביטון כהן
 

אחרי ששבוע שעבר אירמה הכינה פשטידה מדהימה, השבוע היא אופה לנו עוגת חלב ציפורים, או בשמה המסורתי - מדוגי, 4 שכבות של בצק פריך בעל ארומת דבש, עם מילוי של קצפת וריבת שזיפים. הקינוח שיפיל את האורחים שלכם מהכיסא

 

חלב ציפורים או עוגה הונגרית, זה כלל לא משנה, מדובר באחד הקינוחים היותר חביבים עלי. תערובת הנוזלים עם הדבש מבושלת על בן-מארי, והקסם הזה מקבל צבע של קפוצ'ינו חזק עם ארומה של דבש שמעוררת חשק, בשילוב תמהיל מיוחד של ריבת פובידל, נוצרת מנה מושלמת ומתכון להשוויץ בו כשיש אורחים בשטח.

 

נושא חלוקת הבצק הוא בהתאם לסוג התנור שלכם, אני מציעה לחלק את הבצק לארבעה כדורים - מתאים לתנור סטנדרטי הקיים בכל בית. את שולי הבצק שקרצנו ניתן לפורר במעבד מזון ולשמור לפיזור מעל העוגה או לקינוחים בכוסות.

 

>> בטור הקודם של אירמה הכנו פשטידת אגוזים גרוזינית

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: כ-12 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

4 כוסות קמח


4 ביצים


כוס סוכר


כוס שמן


2 כפיות סודה לשתיה


4 כפות דבש


 

למילוי:

 

1/2 ליטר שמנת מתוקה


2 כפות פודינג וניל


ריבת פובדיל (שזיפים)


 

אופן הכנה:

  • הבצק: מנפים את הקמח.
  • מכינים "בן-מארי" - סיר עם מים וקערה מעל (אסור שתוכן הקערה ייגע במים), המים צריכים לרתוח בעדינות מבלי לבעבע ולהוציא אדים משולי הסיר.
  • בקערה המונחת על הסיר יש להוסיף את כל חומרי הבצק, למעט הקמח, ולערבב עם כף עץ במשך 40 דקות (אין להכניס אויר לבצק).
  • צבע הבצק מתכהה תוך כדי ערבוב וצריך להתקבל צבע דבש/נס קפה.
  • לאחר 40 דקות של בישול מורידים מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  • לאחר שהקמח נטמע בבצק מחלקים אותו לארבעה כדורים שווים.
  • מורחים על נייר אפיה מעט שמן.
  • מניחים כדור בצק ובעזרת מערוך מרדדים לעובי של 2 מ"מ בערך.
  • מרדדים את שאר כדורי הבצק על גבי נייר אפיה.
  • מכניסים את הכדורים המרודדים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 10-15 דקות (בהתאם לתנור האפייה שיש בבית).
  • מוציאים מהתנור ומעבירים את הבצק עם נייר האפייה אל משטח קר (כדי למנוע הידבקות ואידוי של הבצק).
  • באמצעות רינג קורצים מהבצק את הצורה שרוצים - עגולה, מרובעת, מלבנית.
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצף רך עם הפודינג.
  • ההרכבה: על שכבת הבצק הראשונה מורחים את הקצפת בגובה של 1/2 ס"מ ומעליה מניחים שכבה שניה של הבצק האפוי.
  • מעל שכבת הבצק השניה מורחים את ריבת הפובידל בשכבה של כ-2 מ"מ ומעליה מניחים את שכבת הבצק השלישית.
  • מעל שכבת הבצק השלישית מורחים את הקרם ומעליו מניחים שכבת בצק אפויה רביעית.
  • מעל שכבת הבצק הרביעית ניתן לפדר אבקת סוכר, מעל שבלונה, כך שתתקבל דוגמא, או למרוח קרם ומעליו לפזר שכבת פירורים משאריות צידי הבצק.

 
הבצק מקבל צבע של קפוצ'ינו חזק עם ארומה של דבש
הבצק מקבל צבע של קפוצ'ינו חזק עם ארומה של דבש צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור נגיסות גיאורגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.