מתכון לעוגיות חמאת בוטנים

הדפס
 
לא רק בפסח
לא רק בפסח צילום: קרן ביטון-כהן
 

מושלמות לאירוח ולצד הקפה – עוגיות מהירות, נימוחות וקלות עם חמאת בוטנים שמכינים בצ'יק. לא תאמינו איזה מרכיב סודי יש בהן, אפילו הילדים לא ירגישו

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות: 20 עוגיות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


200 גרם (½ צנצנת) חמאת בוטנים


100 גרם קוואקר


100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום (רצוי דמררה)


ביצה


חופן בוטנים קלויים, קלופים


 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך של 160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • שמים בקערה את חמאת הבוטנים ואת ביחד עם הקוואקר והסוכר, מוסיפים את הביצה ומערבבים לבצק אחיד, במרקם שמזכיר פלסטלינה רכה.
  • יוצרים מהבצק, בעזרת הידיים, כדורים בגודל עגבניות שרי.
  • מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ ביניהם. בעזרת כף היד, פוחסים כל כדור לצורת עוגייה. מניחים במרכז כל עוגייה, בוטן קלוי.
  • אופים בתנור 14 דקות. העוגיות לא מזהיבות כמעט ומרקמן נימוח יחסית גם לאחר האפייה.
  • מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית 15 דקות וממתינים שיתקשו מעט.
  • מגישים מיד או מאחסנים.

 
נחטפות מהצלחת
נחטפות מהצלחת צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.