אמפנדס • מתכון לכיסונים אפויים במילוי בשר

 
אמפנדס ארגנטינאים במילוי בשר, ביצה קשה וצימוקים
אמפנדס ארגנטינאים במילוי בשר, ביצה קשה וצימוקים צילום: שירן כרמל
 

בטורים הבאים יעסוק חגי לרנר בכיסונים אפויים ממקומות שונים בעולם. הפעם יהיו אלו האמפנדס האהובים, אשר מזוהים בעיקר עם ארגנטינה. אנחנו נכין אותם היום במילוי של בשר, ביצה קשה וצימוקים

 
 
 
 
 

הבורקס נחשב כמעט מאכל לאומי בישראל ונפוץ בכל בית. לצערי אנחנו פוגשים בו לרוב בגרסא תעשייתית עתירת מרגרינה ומליות סינתטיות.

 

רבים מתנסים בבית באפייה של עוגות בעיקר, ומעט נרתעים מהכנה ביתית של מאפים או כיסונים מלוחים.

אבל נסו לדמיין בצק שאתם מכינים בעצמכם, המתקבל פריך ושחום, ובתוכו מלית בשר וצימוקים כמו באמפנדס ספרדיים או בוריקיטס מבצק שק"מ ממולאים מנגולד וגבינות. אני מבטיח לכם כי לא תוכלו לקנות מאפים ברמה של אלו שתכינו בקלות, בעצמכם בבית.

 

אמפנדס 

פירוש המילה אמפנדה בספרדית היא "לעטוף בלחם". האמפנדס אהובים מאוד, בעיקר בארגנטינה, שם הם מוגשים כמתאבן לפני הבשר. את מתכון הבצק לקחתי דווקא מספר בישול מקסיקני והוא מכיל מעט בירה, שנותנת ארומה מיוחדת ומרקם אוורירי. למלית הוספתי מעט צלפים במקום זיתים במתכון המקורי, ויחד עם הצימוקים, מתקבל שילוב נפלא של מתוק ומלוח.

 

>> בטור הקודם הכנו סמוסה הודית במילוי תפו"א ואפונה 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 35-40 יחידות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:

  

480 גרם קמח


1 כף שטוחה מלח


200 גרם חמאה קרה


100 מ"ל בירה לבנה, קרה


3 חלמונים


 

למלית:

 

200 גרם בשר בקר טחון


2 בצלים קצוצים דק


50 גרם צימוקים כהים קטנים


2 ביצים קשות, קלופות ומפוררות במזלג


20 גרם צלפים קטנים או זיתים ירוקים, מגולענים וחתוכים


2 עגבניות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות


2-3 כפות שמן


מעט אורגנו יבש


מלח ופלפל לפי הטעם


ביצה טרופה להברשה


 
 

 אופן הכנה:

  • הבצק - בקערת מעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה והמלח לפירורים דקים כמו קוסקוס (ניתן לעבד גם ביד- בעזרת קצות האצבעות).
  • מוסיפים את הבירה והחלמונים, עד קבלת גוש בצק אחיד.
  • עוטפים בניילון ושומרים בקירור חצי שעה לפחות.
  • המלית - במחבת בינונית מטגנים בשמן את הבצלים, עד הזהבה קלה.
  • מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות.
  • מוסיפים את העגבניות, מלח ,פלפל ואורגנו ומכסים את המחבת למשך 10 דקות לערך, עד שהעגבניות מתפרקות לרוטב סמיך.
  • מסירים מן האש, מוסיפים את יתר המרכיבים למחבת ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי 3 מ"מ לערך (מי שברשותו מכונת פסטה-כדאי  להגיע למס' 6).
  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ, בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר דומה.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות .
  • מורחים מעט מים על היקף העיגולים ומניחים כפית גדושה של מלית במרכז העיגול.
  • מקפלים את הבצק מעל המלית וסוגרים לכיסון חצי עגול, ניתן ל"סמן" בעזרת מזלג שקעים באזור הסגירה, בכל מקרה חשוב לסגור היטב את הכיסונים.
  • מעבירים את הכיסונים הממולאים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות לערך - עד שהכיסונים מזהיבים יפה. מגישים חם.

 

 
כיסונים אפויים, הכי כיף להכין בבית
כיסונים אפויים, הכי כיף להכין בבית צילום : שירן כרמל
 

השף חגי לרנר, מרכז קורס בישול בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.


 

מחפשים עוד מתכוני מאפים מלוחים? נסו את אלה:

מאפינס מלוחים עם בטטה וגבינת פטה

בורקס גבינה ותרד

סמבוסק ממולא חצילים וגבינה

 
עוד כתבות במדור כיסונים מסביב לעולם
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.