ויוה לה פראנס • מתכון לטארט טאטן תפוחים

 
עשיר וממכר
עשיר וממכר צילום: חיה אילונה דר
 

חיהל'ה מכינה קלאסיקה צרפתית אמיתית: טארט תפוחים וקרמל עם בצק פריך, שמתחילים להכין במחבת ומסיימים בתנור. הופכים בזהירות ואז כל הרוטב נספג בבצק. מעדן שכדאי להגיש ביחד עם גלידה

 
 
 
 
 

טארט טאטן הינו טארט תפוחים קלאסי, שהופיע לראשונה בתחילת המאה ה-20, אותו מתחילים להכין על מחבת תוך הכנת קרמל והוספת תפוחים, כיסויו בבצק פריך והכנסה לתנור לסיום אפייה.

 

במקור לטארט טאטן משתמשים בחמאה כיאה לצרפתים אך כאן רציתי להתאימו לאפשרות אכילה בסיום ארוחה בשרית ולכן הוא פרווה. בעת ההגשה הופכים את המחבת על צלחת הגשה, ניתן להוסיף גלידה.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעה ורבעמחבת בקוטר 24 שמתאימה לתנור | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק הפריך:

 

200 גרם קמח לבן (כוס וחצי מידה+כף)


40 גרם סוכר (2 כפות מידה)


1/2 כפית מלח


100 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, קרה


1 ביצה


2 כפות מים קרים


 
למלית:

 

50 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


100 גרם סוכר (1/2 כוס)


כף מים


4 תפוחי עץ מזן גרני סמיט או גולדן דלישס  


 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הבצק: מנפים את הקמח לקערת מעבד מזון, מוסיפים את המזולה ומעבדים בפולסים עד ליצירת פירורים.
  • מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים עד איחוד החומרים. מוציאים את הבצק, מעצבים לכדור ועוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות ועוברים להכנת המלית:
  • קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחוצים לחצי.
  • ממיסים את המזולה במחבת, מוסיפים את הסוכר והמים.
  • מוסיפים את התפוחים כשהצד החתוך כלפי מעלה. מבשלים עד הזהבת התפוחים, כרבע שעה על אש נמוכה, ומצננים.
  • מרדדים את הבצק בקוטר 26-28 ס"מ ומניחים על התפוחים, דוחסים לשוליים ואופים 20 דקות או עד להזהבת הבצק.
  • משחררים את השוליים והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים מיד, ביחד עם גלידה.  

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם הקונדיטורית המומחית נעמה שטייר

פבלובה - כל הסודות להצלחה

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.