מתכון לסלט ירוק עם סינטה ונקטרינה צלויה

 
מנה מתוקה-חמצמצה ומאוד רעננה
מנה מתוקה-חמצמצה ומאוד רעננה צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
 

מתכון שמשלב הרבה ירוק עם סינטה בגריל ונקטרינות צלויות, מגיע אלינו ממסעדת הבשרים "הבוקרים" ברמת הגולן. סלט מעולה לפתוח את התיאבון לפני הבשרים

 
 
 
 
 

רשימת הרכיבים עלולה להיראות ארוכה ומרתיעה, אבל זה סלט שלוקח בערך 10 דקות להרכיב והוא אחלה דרך להתחיל את הארוחה ולרכך את ההמתנה לבשרים, הדורשים זמן צלייה או בישול ארוכים. בזכות הצלייה הנקטרינה מקבלת גוון מעושן והמתיקות שלה מתעצמת. השילוב שלה עם עלי כוסברה, בזיליקום ונתחי סינטה דקיקים מוליד מנה מתוקה-חמצמצה ומאוד רעננה עם גוון כמעט אסיאתי.

 

>>לעוד מתכונים של אומני הבשר מהגולן

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | כמות: 8 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים לרוטב וויניגרט:


2/3 כוס שמן זית


1/3 כוס חומץ בן יין לבן


1 כף חרדל דיז'ון גרגרים


פלפל שחור גרוס


מלח


 

לסלט:


נתח סינטה במשקל 400 גרם (לא פרוס)


פלפל שחור גרוס


מלח גס


4 נקטרינות אדומות חצויות ללא הגלעין


400 גרם עלי בייבי


צרור גדול של כוסברה - ללא הגבעולים העבים


עלים מ-1/2 צרור בזיליקום


1 בצל ירוק חתוך לטבעות דקות


5 כפות שומשום קלוי


 
 

אופן הכנה:

 

  • מנערים את כל חומרי הוויניגרט בצנצנת לרוטב אחיד. הוויניגרט נשמר במקרר עד 3 ימים.
  • מתבלים את הסינטה בפלפל שחור וצולים מעל גריל פחמים לוהט 6 דקות מכל צד.
  • מסירים מהאש ומשהים דקה או שתיים.
  • צולים על הגריל את הנקטרינות כדקה מכל צד.
  • פורסים את הסינטה לפרוסות דקיקות וממליחים.
  • מערבבים את העלים והבצל הירוק עם הוויניגרט, מוסיפים את השומשום, פרוסות הסינטה והנקטרינה, מערבבים ומגישים.

 

>>לרכישת גיליון יולי 2013

 

מחפשים עוד מתכוני בשרים? נסו את אלה:

המבורגר אמריקאי

קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב יין אדום

קדירת כבש עם פול ירוק, לימון ועשבי תיבול


 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.