מתכון לקלאפוטי דובדבנים

 
הצרפתים לא מגלענים את הדובדבנים, כיוון שלטענתם הם מוסיפים למאפה טעם וארומה עדינים של שקדים
הצרפתים לא מגלענים את הדובדבנים, כיוון שלטענתם הם מוסיפים למאפה טעם וארומה עדינים של שקדים צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע
 

עונת הדובדבנים בשיאה וזה בדיוק הזמן להכין מהם קלאפוטי - מאפה צרפתי קלאסי, עשיר כמו פודינג ואוורירי כמו פנקייק, עם המון דובדבנים טריים ואדומים שמעניקים שילוב טעמים של מתוק וחמצמץ

 
 
 
 
 

זורקים דובדבנים לתבנית, יוצקים בלילה של שמנת וביצים ואופים לקבלת משהו שהוא בין פודינג לפלאן.

 

הצרפתים, שהמציאו את המתכון, לא מגלענים את הדובדבנים מכיוון שלטענתם הם מוסיפים למאפה טעם וארומה עדינים של שקדים, ואף מדגישים את טעם הדובדבנים. אם אתם מתכננים לעשות כמעשה הצרפתים, מומלץ ליידע את האורחים לפני שאוכלים, כדי למנוע תקריות לא נעימות.

 

נהוג לאפות בכלי חימר אישיים, אבל אפשר גם בתבנית גדולה, בתנאי שמשתמשים בתבנית לא מתפרקת (אחרת הנוזלים יברחו) בעלת שוליים בגובה 5 ס"מ, תבנית פיירקס או סינייה תתאים.

 

>> לעוד מתכונים עם דובדבנים

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית בקוטר 28-30 ס"מ | רמת קושי: בינוני |

 
3000 טון דובדבנים בשנה
3000 טון דובדבנים בשנה צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע

מצרכים:


חמאה לשימון התבנית


650 גרם דובדבנים טריים אדומים מגולענים (לא חובה)


110 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר


2 ביצים + 4 חלמונים


1 כפית תמצית וניל


180 מ"ל (3/4 כוס) חלב


180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה


2 כפות צנוברים


6 עלי רוזמרין קצוצים


אבקת סוכר לפידור לאחר האפייה


 
 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • משמנים תבנית בחמאה ומפזרים כף סוכר.
  • מערבבים את הדובדבנים בקערה בינונית עם 50 גרם (1/4 כוס) סוכר ומשהים לכמה דקות.
  • בינתיים טורפים את הביצים, החלמונים, 50 גרם (1/4 כוס) סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
  • יוצקים את החלב והשמנת המתוקה בהדרגה ותוך כדי טריפה לא נמרצת מדי - המטרה אינה להקציף את התערובת אלא ליצור בלילה הומוגנית ונטולת גושים.
  • מפזרים את הדובדבנים בתבנית ויוצקים עליהם את תערובת הביצים דרך מסננת דקה.
  • מפזרים מעל צנוברים ורוזמרין.
  • אופים 30-25 דקות עד שהקרם מתחיל להתייצב והשוליים שחומים מעט. הקלאפוטי צריך להישאר רוטט במרכז. הקפידו לא לאפות אפיית יתר.
  • מצננים כמה דקות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם לצד גלידת וניל, קצפת או רוטב דובדבנים. אפשר להגיש גם בטמפרטורת החדר.
  • לאחר עונת הדובדבנים אפשר להכין עם תאנים, שישתלבו נפלא עם הרוזמרין והצנוברים.

 

 
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.