מתכון למשולשי אגוזים וטופי

 
משולשי אגוזים וטופי
משולשי אגוזים וטופי צילום: קרן ביטון כהן
 

איך הופכים בצק פריך, אגוזים, קרמל וטופי למאפה משגע עם ריח מטריף? אורן גירון משדרג את הטארט הקלאסי למשולשים אישיים, עם תוספת קטנה של שוקולד בבסיס. שילוב מנצח של מראה וטעם

 
 
 
 
 

שלום לכולכם,

 

מתכון השבוע הינו מתכון מנצח. אני לא מכיר מישהו שלא חובב טארט אגוזים, קרמל וטופי.

 

הייחוד שלו הוא בצורת ההגשה- משולשים טבולים בחלקם בשוקולד. הבסיס הינו בצק פריך, דק וחמאתי, הקפידו על עיבוד קצר ומנוחה בקירור, טרום הרידוד. לאחר הרידוד נחורר את הבסיס ונאפה אותו בתוך תבנית או מסגרת 20X20 ס"מ ואז מעליו תגיע שכבת האגוזים-טופי.


טופי הוא בעצם חיבור בין קרמל לשומן, במתכון שלנו שמנת. מאחר וקרמל הינו עסק מסוכן- הכינו אותו בזהירות: חממו על להבה גבוהה סיר גבוה (קלחת לדוגמא) ופזרו את הסוכר בתוכו. לאחר שתתחיל להיווצר המסה חלקית של הסוכר, החלו בערבוב עדין עד שהסוכר מקבל גוון ענברי. בנפרד חממו את השמנת (פעולה זו תמנע מהמפגש שלה עם הקרמל לגבש אותו) ורק כשהקרמל מוכן ושחום צקו בזהירות את השמנת אל הקרמל, בתנעות טלטול עדינות. יש להיזהר מהאדים העולים מהסיר- הם מאוד חמים. ערבבו היטב עד קבלת תערובת אחידה.


האגוזים, אותם נשלב ברגע זה- אמורים להיות קלויים וקצוצים גס. ניתן להשתמש בכל סוג של אגוז או תערובת של כמה סוגים.לאחר שילובם בתערובת, מערבבים היטב לציפוי ויוצקים את התערובת אל הבסיס האפוי. מחזירים לאפייה קצרה של מספר דקות והפלא מוכן. צננו היטב את ה"פלטה" לפני חיתוך, עדיף אפילו להקפיא- כך יהיה קל יותר לחתוך למנות. חלקו את הריבוע לשני מלבנים וכל מלבן חתכו למשולשים (אפשר גם לריבועים).

 

אם תרצו לשדרג את נראותם וטעמם של המשולשים, חממו שוקולד מריר עם שמן וטבלו את בסיסם בו, צננו והגישו.
שילוב מנצח של מראה וטעם.

 

אפייה טעימה!

אורן גירון

 

בטור הקודם הכנו לחמניות יין אדום ובזיליקום

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות + | תבנית 20*20 | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:


150 גרם קמח


100 גרם חמאה קרה


50 גרם אבקת סוכר


1 חלמון


 

למילוי:


180 גרם סוכר


180 מ"ל שמנת מתוקה, חמה


300 גרם אגוזים (סוג אחד או תערובת), קלויים קלות וקצוצים


 

לציפוי:


120 גרם שוקולד מריר


20 גרם שמן קנולה


 

רוצים לדעת כמה זה 500 גרם קמח בכוסות?

היכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות


 
 

אופן הכנה:

  • הבצק: במעבד מזון מעבדים את החמאה והחומרים היבשים.
  • מוסיפים את החלמון ומעבדים לפירורים לחים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים את בסיס התבנית, דוקרים היטב ואופים בחום של 180 מעלות ל 10-15 דקות, עד הזהבה.
  • המילוי: יוצרים מהסוכר קרמל שחום, מוסיפים בזהירות רבה את השמנת (ניתן לחמם אותה מעט לפני) ויוצרים טופי.
  • מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  • יוצקים את התערובת מעל בסיס הבצק.
  • מחזירים אל התנור לאפייה נוספת של 15 דקות.
  • מצננים ומקפיאים.
  • חותכים את הטארט לשתי רצועות ואז למשולשים.
  • ממיסים את השוקולד והשמן וטובלים את בסיס המשולשים.
  • מצננים ומגישים.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

 
 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.