שף בשבוע • ערן אסרף, בלקוני, זכרון יעקב

 
עודכן 10:33 18/07/2013
עֹז תלם

ערן אסרף החל את דרכו הקולינרית בעבודה זמנית באולם אירועים, עוד כשהיה בן 15. בראיון הוא מספר על התשוקה לבשר ועל הלקוח שחיסל ק"ג המבורגר בארוחה אחת

 
 
 
 
 
ערף אסרף מסעדת בלקוני
ערף אסרף מסעדת בלקוני צילום: עצמי

הדרך הקולינרית - איך התחלת?

התחלתי בגיל 15 לעבוד בתור מלצר באולם אירועים, וזה המשיך לעבודה בכל העמדות: בר, מטבח, ניהול אירועים ועוד. בשלוש השנים האחרונות שם הייתי במטבח ואז נדלקתי על המקצוע. משם עבדתי תקופה קצרה באטליז, עד שחבר קרא לי לעזרתו במסעדת נילי בזכרון יעקב, ושנה וחצי ניהלתי שם את המטבח.

לפני שלוש שנים פתחתי ביחד עם שותף את מסעדת הבלקוני במדרחוב בזכרון יעקב - זיהינו צורך של קהל דתי למסעדות בשריות כשרות באזור והנישה הזאת עובדת.

המדרחוב בזכרון ידוע בהיותו רווי מסעדות, איך אתם מבדלים את עצמכם?

השירות - אנשי הצוות כמו משפחה, אנחנו לא מתפשרים על חומרי הגלם, וקונים את הבשר מהמקום הכי יקר, מקפידים על ירקות טריים וכל מה שאפשר אנחנו מכינים בעצמנו, וכל המאמץ הזה מורגש על ידי הלקוחות.

 

חומר גלם שלא מקבל מספיק כבוד?

קישואים, זה חומר גלם שלא משתמשים מספיק.

 

הפדיחה הכי גדולה במטבח

במסעדה אנחנו עושים גם משלוחים, ולקוח הזמין המבורגר, ושלחנו לו אותו בלי הלחמניה. הייתה פאדיחה אבל דאגנו לפצות את הלקוח.

 

לקוח שלא תשכח?

נער שסיים תיכון התערב עם חברים שלו שיצליח לסיים 2 קציצות של 500 גרם המבורגר עם תוספות והכל. הוא עמד באתגר כמו גדול ומחזיק את השיא של המסעדה בהמבורגר הכי גדול שאכלו.

 

מה נותן לך השראה?

תוכניות בישול, מסעדות שונות ואלתורים במטבח.

 

אני לא יכול לבשל בלי..

פלפל שחור גרוס.

 
רכס אדום זכרון יעקב
רכס אדום זכרון יעקב צילום: יח"צ

איזה מנה היית משדך ליין רכס אדום, מהסדרה האזורית של יקבי כרמל ?

היין מושלם עם סטייק טוב, הייתי משדך לו סטייק אנגוס, שזה זן בקר מיוחד ועשיר, עם רוטב יין אדום ותוספת של תפוח אדמה אפוי עם רוזמרין ומטבל של צ'ימיצ'ורי

 

למי היית רוצה לבשל?

לנשיא המדינה שמעון פרס.

 

מנה שאתה הכי גאה בה
בליל הסדר האחרון הכנתי שוק טלה על מצע ירקות שורש והמשפחה ליקקה את האצבעות.

 

טיפ לאנשים שרוצים להצליח בעולם הקולינרי

לא להיות פזיזים: לעשות צעדים מחושבים, לעשות צעדים לאט לאט ועוד טיפ חשוב זה לבדוק טוב את הספקים ולעשות השוואות מחירים.

 

עוד ראיונות עם השפים הכי טובים בארץ במדור שף בשבוע:

 

חיים כהן בראיון חגיגי

 

אביב משה מעריץ את האוכל של אמא
זרועות התמנון של רפי כהן
התשוקה לבויאבז של איל לביא

 

 

 
עוד כתבות במדור שף בשבוע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.