מתכון לקארי פרגיות וירקות בחלב קוקוס

 
קארי פרגיות וירקות בחלב קוקוס, ניחוחות של תאילנד
קארי פרגיות וירקות בחלב קוקוס, ניחוחות של תאילנד צילום: אריאל שרוסטר
 

איילת הירשמן עם מתכון נפלא לתבשיל עשיר של קארי פרגיות וירקות בחלב קוקוס, עם המון טעמים תאילנדים שמוכן במהירות, אידאלי כשחוזרים הביתה רעבים מהעבודה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


2 כפות שמן קנולה או שמן תירס או שמן בוטנים


3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים באורך 4 ס"מ


1 כוס פרחי כרובית (אפשר מוקפאת, מופשרת)


1 כוס פטריות (פורטובלו, שיטאקי, שמפיניון) , פרוסות לרוחב


2-3 כפות, או לפי הטעם, מחית קארי תאילנדי ירוקה (להשיג בחנויות למוצרי מזרח אסיה ובחלק מרשתות השיווק)


500 גרם פרגיות (ירכי עוף ללא העצם) חתוכות לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ


1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס


3/4 כוס מים


2 כפות רוטב סויה קלאסית קנור


מיץ מלימון אחד


2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור


 

להגשה:

כוסברה טרייה קצוצה


1-2 פלפלוני צ'ילי, ללא הגרעינים והחלקים הלבנים, פרוסים דק


אורז לבן


 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר גדול.
  • מוסיפים את הגזר, הכרובית והפטריות ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב אבל לא נחרכים.
  • מסיטים את הירקות לצד, מוסיפים את נתחי הפרגיות ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה דקה-שתיים, משני צדדיהן, עד שהן מזהיבות קצת.
  • מוסיפים את מחית הקארי, מערבבים ומטגנים יחד כדקה.
  • מוסיפים את חלב הקוקוס, המים, רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק.
  • מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים מיד את הלהבה לבינונית, כך שהבישול יהיה בבעבוע עדין, 10-12 דקות.
  • מפזרים את שאר הכוסברה מלמעלה ואת הפלפלונים החריפים.
  • מגישים על מצע של אורז לבן.

 

 

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:
מרק חשו מרוקאי
עוגת תפוחים ופירורים

 

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.