נוסטלגיה • מתכון לפחזניות מלוחות במילוי כבד

 
פחזניות ממולאות
פחזניות ממולאות צילום: חיה אילונה דר
 

הן היו הלהיט הגדול של אולמי האירועים בשנות ה-80 ועכשיו חיהל'ה עושה להן קאמבק. מתכון לפחזניות מלוחות במילוי כבדי עוף ובצל מטוגן. מנה ראשונה מרשימה וטעימה

 
 
 
 
 

עבורי, פחזניות במלית כבד הן נוסטלגיה מרגשת המעוררת זכרונות נעימים של משפחה היוצאת לאירועים בהם המשפחה המורחבת היתה נפגשת, וכל הילדים היו עדיין קטנים.

 

כמו אז גם היום נוהגים להכין מנה זו באירועים, ומדוע? לפי דעתי היא טעימה מאוד ואהובה על מבוגרים וצעירים.
את הפחזניות ניתן למלא במליות פרווה ובשריות שונות. הפעם נצמדתי לזכרונות והכנתי אותן במלית כבד ובצל מטוגן.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 40 פחזניות| רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לפחזניות:

 

1 כוס מים


200 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי


כפית מלח


2 כוסות קמח מנופה


6-7 ביצים בגודל בינוני


 

 

למלית:

2 כפות שמן צמחי (סויה או קנולה)


1 בצל, קלוף וקצוץ


500 גרם כבד עוף חתוך גס


1/2 כפית מלח


1/2 כפית פלפל גרוס


1 כפית בהרט


3 כפות חומץ בלסמי


1/3 כוס מים


1 כפית קורנפלור (במקרה הצורך)


 

אופן הכנה:

 

מתחילים בהכנת הבצק:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שמים בסיר קטן את המים, המזולה והמלח וממיסים.
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח, מערבבים ומחזירים ללהבה בינונית תוך בחישה עד שנוצר כדור ומסירים מהאש.
  • מצננים כ-10 דקות, מעבירים למערבל עם וו גיטרה ומערבלים.
  • מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת בבצק. מוסיפים עוד 5 ביצים.
  • לוקחים מעט בצק בין שתי אצבעות - אם הוא נמתח כמסטיק הבצק מוכן (ראו תמונה), במידת הצורך מוסיפים עוד ביצה.

 

 
שלבי הכנת הבצק
שלבי הכנת הבצק צילום : חיה אילונה דר
 
 

מזלפים ואופים:

  • מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים 40 כדורים תוך שמירת מרווחים ביניהם.
  • מכניסים את התבנית לתנור. לאחר 10 דקות מורידים את החום ל-180 ואופים עוד 20 דקות, עד שהפחזניות התנפחו והזהיבו.
  • מוציאים מהתנור ומצננים.

 

מכינים את המלית וממלאים:

  • מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
  • מוסיפים את הכבדים ומערבבים עד שינוי צבע (כ- 5 דקות).
  • מוסיפים את התבלינים והחומץ ומערבבים.
  • יוצקים את המים ומצמצמים את הרוטב. אם יש צורך מוסיפים את הקורנפלור שיסייע להסמיף את הרוטב.
  • חוצים את הפחזניות (לא עד הסוף) וממלאים במלית. נינן לצקת מהרוטב מעל.
  • טיפ חשוב: טיגון הכבד לא יארך הרבה, יש לדאוג שהכבד עדיין רך.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

לעוד מתכונים נוסלטגיים של חיהל'ה במדור מיליון סיבות לאפות:

עוגיות בצק פריך בצורות
מאפה פילאס גלוע במילוי פטריות
מעמולים במילוי תמרים

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.