חופשיה על הבר • בר יין 107, חיפה

הדפס
 
נוף למפרץ חיפה כולו
נוף למפרץ חיפה כולו צילום: יח"צ
 
עודכן 10:22 23/07/2013
מירה איתן

בר-יין בחיפה? מסתבר שיש דבר כזה, ואפילו אחד מאוד מוצלח. מירה איתן יוצאת לבר שהכריז כי יביא את תרבות היין לחיפה, ומגלה נוף מדהים, מעל 100 סוגי יינות והכל באווירה של חו"ל

 

אם תשאלו חיפאי מצוי "איפה יש בר יין באזור?" הוא בוודאי יענה לכם בצחקוק. העיר חיפה לא נודעה בתרבות יין שוקקת, בטח כשמדובר על ברי-יין בעיר. במציאות בה מרכזה העיקרי של העיר הוא הנמל, הבילוי העיקרי מזכיר את זה של יורדי הים: אלכוהול, אוכל כבד וישיבה על הדלפק לאורך שעות ארוכות.

 

אחותה הדרומית של חיפה, תל-אביב, כבר מזמן אימצה את תרבות היין לחיקה, ואין ערב בו ברי-היין בעיר לא הומי בני-אדם. מצד שני, גם בתל-אביב יש נמל, אז מה ההבדל? אין. לפני כשנה וחצי, קבוצה של אוהבי יין חיפאים החליטו להפוך את התחביב שלהם למקצוע ופתחו מקום נעים וחמים בשם בר יין 107, ממנו נשקף נוף מדהים אל מפרץ חיפה.

 

לצד תפריט היין הנאה, שכולו נבחרו בקפידה על ידי צוות הבר, ניתן למצוא במקום תפריט אוכל מגוון מאוד על-מנת שכל לקוח יכול למצוא משהו שמתאים לו והולך עם היין שבחר.

 

קבוצת אוהבי היין מורכבת בין השאר משלושה אחים, ביניהם ירון, שהגיע עם רקע של חיי לילה; ואורי, אדריכל שעסק בתחום הברים. "הקונספט העיקרי היה שהתאורה בבר תתחבר עם תאורת הנמל הנשקף מהחלונות הגדולים" מספר אורי, ואכן מהכניסה לבר רואים כבר את נוף הנמל. המנורות הכתומות מתחברות עם צבעי החוף, והאווירה פשוטה, נקיה ומינימליסטית ומבליטה את קירות האבן שהיו כבר במקום.

 

עם הכניסה לבר 107, מקבל את פני הבאים חדר יין מקסים המשמש גם כאזור טעימות וגם כחדר פרטי לאירועים.

השותפים רצו להקים מקום שיקשור אותם עם תרבות היין בעיר מצד אחד, ומצד שני לנהל מקום לא מתנשא, מה שמתבטא גם במחירים וגם באוכל. "אין ספק שהיה סיכון גדול לפתוח מקום מסוג זה בחיפה" אומר ירון "אבל זה השתלם" הוא מחייך.

 

 
מוטיב העץ מודגש במקום
מוטיב העץ מודגש במקום צילום : יח"צ
 

כמה יינות בתפריט?

התפריט מונה כ-100 יינות. חלקו קבוע, וחלק משתנה בהכנסת יינות שמגיעים ממקומות ויקבים חדשים. בבניית התפריט מתחשבים, כמובן, גם בתגובות הקהל.

 

מה הנושא המרכזי בתפריט היין?

אנחנו משתדלים לקדם את עולם היין הישראלי, ובנוסף מציעים יינות של יקבים ואנשים שאנחנו אוהבים ומתחברים אליהם. מחו"ל מגיעים יינות גם מהעולם החדש וגם מהעולם הישן.

 

כמה יינות נפתחים לכוסות?

מזמינים פה יותר כוסות מאשר בקבוקים, וכל היינות אמורים להיפתח לכוסות (פרט למיוחדים המתיישנים).

 

היין הכי יקר / היין הכי זול

מחירי כוסות היין נעים בין 32 - 60 שקלים. בקבוקי היין במחירים נגישים, בין 120 שקלים ועד 230 מקסימום. בתפריט מצוי גם עמוד של יינות מיוחדים במחירים גבוהים יותר, בין 350 - 650 ש"ח לבקבוק, ואלו כמה יינות מתיישנים שהבעלים אוהבים.

 

הלהיט בתפריט היין

"בקיץ מזמינים הרבה יותר יינות לבנים. לבנים קל יותר למכור" אומר ירון. משפט שאי אפשר היה לשמוע בברים ובמסעדות בישראל עד לפני שנה-שנתיים. הקהל החל להפנים מה מתאים לנו לשתות פה בקיץ.

 

עוד להיט הם ערבי הטעימות שעורכים במקום בעלות של 90 - 100 שקלים (כולל אוכל). בימי שישי אפשר ליהנות במחיר סמלי מטעימות של בעלי יקבים המגיעים עם היינות שלהם. שותים עד לגמר הבקבוקים באווירה רגועה לסוף השבוע בין השעות 12:30 - 15:30. פרסומים דרך אתר הבר, הפייסבוק לחברי המועדון וברדיו המקומי.

 

 
אוכל מגוון לצד היין
אוכל מגוון לצד היין צילום: יח"צ

מה בתפריט האוכל?

התפריט נוטה לכיוון האיטלקי, וכולל בתוכו מגוון מנות, החל מברוסקטות קלילות דרך מנות ראשונות ועיקריות מכל הסוגים והגוונים, בשריות, חלביות, דגים ופירות ים, ועד לקינוחים מוקפדים שהם מומחיותו של השף. המחירים נעים בין 30 - 120 שקלים למנה.

 

ניכר כי מנסים לשמור על התפר שבין אוכל איכותי לבין בילוי צעיר והנאה מחוויית היין. המוטו הוא: כשיין ואוכל נפגשים. בימים אלה מתחילים גם ב'לייט נייט' - תפריט של מנות קטנות ליד היין בשעות הקטנות של הלילה.

 

מי הלקוחות?

רוב הלקוחות מקומיים: חיפאים, קהל בני 30 פלוס. בסוף השבוע אפשר לראות גם מבלים ממקומות אחרים. "90% מהלקוחות הם צעירים שחלקם לא מבינים עדיין ביין" אומר ירון, "המטרה להכניס את תרבות היין לחיפה, ולכן אנחנו משתדלים להמליץ על יין לכל אחד. כך שלשמחתנו מזמינים במקום יין יותר מאשר אלכוהול אחר ובירות". בימי הטעימות, תופעה שקשה למצוא בחיפה, מגיעים אנשים גם מערים אחרות.

 

אווירה - מי שנכנס למקום מרגיש כאילו שהוא ב...

ירון: "איטליה. הלקוחות שנכנסים אומרים שהם מרגישים כמו בחו"ל, שהמקום שונה משאר המקומות בחיפה".

 

הארה מלקוח:

"למדנו הרבה מהלקוחות כשראינו שהם אוהבים שנותנים להם לטעום ולמצוא את היין שיאהבו ולא עוצרים אותם. אנשים מעריכים מאוד את הגישה הפתוחה ליין. זה עושה את האווירה לחמימה יותר, ולכן גם רבים חוזרים למקום כלקוחות קבועים".

 

המלצה אישית

בבר 107 יש שילוב ייחודי בין המסעדה לבר היין. הנוף המקסים שנשקף מהחלונות בכל שעות היום והלילה מכניס את היושב במקום לעולם שלו ונעים. כיף להגיע למקום לערב איכותי ולארוחה קלה או כבדה יותר עם חברים, וכיף להביא גם את הדייט הרומנטי ולשבת אתו בין קירות האבן מול הנוף המרהיב. אווירה נעימה מאוד ולא מתנשאת, פתוחה וחמימה.

 

מתי פתוח?

כל יום משעה 12:00 ועד אחרון הלקוחות.

 

חנייה

חנייה קטנה ללקוחות צמודה למקום. ואפשר גם למצוא בסביבה.

 

כתובת

בר 107, יפה נוף 107, חיפה. טלפון:  077-500489,  057-942462.

 

מירה איתן הינה מנהלת התקשורת של יקבי כרמל.

 

לעוד כתבות של מירה איתן בעולם היין:

זני ענבים: קריניאן, פטיט סירה וארגמן

איטליה בבית: מכינים פסטה שלב אחר שלב

זני ענבים: שיראז, גראנש ומורבדר

טיול אוכל ויין בסיציליה

 
עוד כתבות במדור תרבות היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.