מתכון לרולדת פטריות מוקרמת

 
רולדת פטריות מוקרמת, נוסטלגית אבל טעימה גם היום
רולדת פטריות מוקרמת, נוסטלגית אבל טעימה גם היום צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן מכינה רולדת פטריות מוקרמת, מתוך מתכון שקיבלה מהבשלנית הבלקנית אורית ינקו. למרות שמדובר במאפה נוסטלגי, גם היום מדובר במעדן שתמיד כיף לאכול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים לבצק:

 

תרסיס שמן "פאם" בטעם חמאה


4 ביצים


150 גרם חמאה


4 כפות קמח


1/2 1 כוסות (300 מ"ל) חלב


1/4 כפית מלח


 

למלית:


50 גרם חמאה


2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק


1 סלסלה (250 גרם) פטריות שמפניון או פורטבלו או חצי הכמות מכל אחת


מלח, פלפל שחור גרוס


1/2 צרור שמיר קצוץ דק


1 כף אבקת מרק פטריות קנור


1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק


 

לציפוי:


1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה


150 גרם גבינת קשקבל מגוררת


 

 

אופן הכנה:

 

הבצק:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
  • ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים במטרפה.
  • תוך כדי בחישה מוסיפים את החלב, מבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה דקה-שתיים, תוך כדי ערבוב. מביאים לרתיחה עד שמתקבלת רביכה סמיכה. מכבים את הלהבה.
  • בינתיים, שמים את החלבונים במיקסר ומקציבים לקצף יציב.
  • מוסיפים למחבת את החלמונים והמלח וטורפים היטב במטרפה ידנית (בשלב הזה הבצק רך מאוד אבל נפרד מדפנות הסיר וקל לערבב אותו, הסמיכות שלו מזכירה שמנת מתוקה מוקצפת היטב).
  • מעבירים שתי כפות מהבצק הרך לקערה נפרדת (שתי הכפות האלה יתווספו למלית הפטריות).
  • מוסיפים את הקצף לבצק ומערבבים בכמה תנועות קיפול לעיסה אחידה - היא הופכת דלילה יותר וזה בסדר גמור.
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב בתרסיס שמן בטעם חמאה (השימון חשוב - אחרת קשה מאוד להפריד את הנייר כאשר מגלגלים לרולדה).
  • משטחים על נייר האפייה ואופים 15 דקות, עד הזהבה.
  • מוציאים מהתנור, משאירים את התנור דלוק ומחממים אותו לחום גבוה (200 מעלות).
  • מניחים לבצק להצטנן בטמפרטורת החדר.

המלית:

  • מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 5-7 דקות, עד שהוא שקוף.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מזהיבות היטב.
  • מכבים את הלהבה. מוסיפים את המלח, הפלפל, השמיר, אבקת מרק הפטריות והפטרוזיליה.
  • מערבבים, מעבירים לקערה נפרדת ומצננים כמה דקות.
  • מוסיפים את שתי כפות הבצק שהפרדנו ומערבבים.
  • מניחים לצינון מלא בטמפרטורת החדר.

הגלגול:

  • מניחים את התבנית עם הבצק בתוכה על משטח העבודה.
  • מניחים את המלית על הבצק ומשטחים אותה עליו. משאירים בצדדים רווח של 12 ס"מ בצק ללא מלית.
  • מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה ובמקביל מסירים את נייר האפייה המלופף - אפשר להחזיק בצד סכין לא חדה ולעזור לבצק להיפרד מהנייר בעזרת גירוד עדין שלו בסכין.
  • מהדקים את הרולדה היטב ומשאירים אותה על התבנית.
  • מורחים את הרולדה בשמנת החמוצה ומפזרים עליה את הקשקבל.
  • אופים בתנור 10-12 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה-משחימה. מגישים מיד.

 

 
לא נס ליחה, רולדת פטריות
לא נס ליחה, רולדת פטריות צילום : קרן ביטון כהן
 

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה


לשאר המתכונים מהתכנית:

סלט וולדורף משודרג

עוגת גבינה אפויה

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.