מתכון לעוגת ביסקוויטים

 
עוגת ביסקוויטים בטעם של ילדות
עוגת ביסקוויטים בטעם של ילדות צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'
 

עוגת ביסקוויטים, ללא אפייה שמכינים בהנאה רבה. עוגת קיץ קלה בטעם של ילדות עם 3 שכבות של ביסקוויטים קצפת, ואם רוצים גם קישוט שוקולד מלמעלה, אפשר לשמור כמה ימים במקרר, אבל לא בטוח שהיא תישאר

 
 
 
 
 

פשטות מרכיביה וטעמה הילדותי והבלתי מתחכם הופכים את העוגה הזו לחביבת הקהל, גם אם הוא קהל בוגר שמקפיד להעדיף מנות מתוחכמות או נוהג לספור קלוריות. היא גם עוגת יומולדת נהדרת לילדים שלא רוצים עוגת שוקולד (כן, יש כאלה).

 

כדאי לדעת!

הקרם:

עשוי שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל. אבקת הפודינג מייצבת את הקרם ונותנת לו את טעם הווניל, בלי לפגוע במרקמו. חשוב להימנע מהקצפת יתר ולהקציף רק עד שנוצר מרקם של יוגורט סמיך. לאחר הרכבת העוגה ובמהלך השהייה במקרר, הקרם ממשיך להתייצב ולהתעצב. הקצפת יתר תייבש את הקרם. אגב, כמות הקרם תספיק גם להכנת העוגה בתבנית מעט יותר גדולה.
הרכבת העוגה:

שהעוגה תיראה יפה גם לאחר החיתוך, מקפידים ומסדרים את הביסקוויטים צמודים זה לזה וחתוכים לגודל המתאים, לפי הצורך. משתדלים גם למרוח את הקרם בשכבה אחידה וחלקה. למריחה מקצועית, מומלץ להצטייד בפלטה מדורגת, אותה ניתן למצוא בחנויות לציוד בישול, ובעזרתה ניתן ליישר את הקרם בתנועות ספורות בלי לפגוע באווריריותו.
הכלי:

טוב להכין את העוגה בתבנית מזכוכית שנושאת ביציבות את משקלה (תבנית אלומיניום חד פעמית לא מומלצת הפעם). נעים גם להגיש בה את העוגה לשולחן - כשהשכבות נראות דרכה במלואן.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 4 וחצי שעות תבנית 30X22 | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן, קרה מאוד


1/2 1 כוסות (360 מ"ל) + 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, קר


8 כפות אינסטנט פודינג וניל (אפשר לשים את כל השקית, שמכילה 10 כפות)


1-2 כפיות תמצית וניל


500 גרם ביסקוויטים


אפשרות לקישוט: כ־50 גרם שוקולד מריר


 

 

אופן הכנה:
הקרם:

  • מנערים היטב את מכלי השמנת, פותחים ויוצקים את תכולתם לקערת מערבל עם וו הקצפה (או לקערה גדולה, אם משתמשים במערבל ידני).
  • מוסיפים 1/2 1 כוסות חלב ואת אבקת הפודינג ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית כדקה.
  • מעלים את מהירות המערבל לבינונית ומקציפים כ־2 דקות, עד שמתקבל קרם במרקם יוגורט דליל.
  • מעלים את המהירות לגבוהה ומערבלים עוד דקה־שתיים, עד שההקצפה מותירה פסים על פני הקצפת.
  • עוצרים את המערבל ומרימים את וו ההקצפה. אם כשהוא מתרומם נותר זקיף קטן ויציב של קצפת - היא מוכנה. אם לא, מקציפים רק עוד כחצי דקה ובודקים שוב.

 

הרכבת העוגה:

  • יוצקים 1/4 כוס חלב לצלחת עמוקה, מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים.
  • לוקחים ביסקוויט, טובלים טבילה קצרה מאוד בחלב, מנערים משאריות חלב ומניחים אותו בתבנית.
  • טובלים כך ביסקוויטים נוספים ומניחים בצורה מסודרת, צמודים זה לזה, עד שהתבנית מלאה. אם נותרים שוליים ריקים, חותכים ביסקוויטים (אחרי הטבילה) לגודל המתאים וממלאים איתם את המרווחים.
  • בעזרת לקקן, מעבירים כשליש מכמות הקרם אל התבנית. מיישרים את הקרם - בכמה שפחות תנועות - בשכבה אחידה על הביסקוויטים.
  • יוצרים שכבת ביסקוויטים נוספת באותו אופן (אם כמות החלב בצלחת התמעטה, יוצקים את 1/4 הכוס הנותרת ועוד כפית תמצית וניל). אין צורך ללחוץ את הביסקוויטים אל הקרם.
  • מורחים עליהם מחצית מכמות הקרם שנותרה.
  • יוצרים שכבת ביסקוויטים שלישית, ומורחים עליה בעדינות את יתרת הקרם.
  • מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־4 שעות לפני ההגשה. מגישים.
  • ניתן לשמור 3-4  ימים במקרר (אבל בטח יחסלו אותה קודם).

 
איור: איה נח
איור: איה נח
 
בית ספר לבישול האוסף החדש
בית ספר לבישול האוסף החדש צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'

המתכון מתוך הספר "בית ספר לבישול - האוסף החדש" של מגזין לאשה

 

רוצים עוד מתכונים מתוך הספר? בבקשה:
עוף עם תפו"א בתנור

כבדי עוף עם בצל ויין אדום
לזניה עם גבינה ופטריות

 

 

 
עוד כתבות במדור ספרי בישול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.