מתכון לעוף ג'מייקני צלוי

 
עוף ג'מייקני במרינדה פיקנטית מדהימה
עוף ג'מייקני במרינדה פיקנטית מדהימה צילום: קרן ביטון כהן
 

המקור שלו בג'מייקה, שם קוראים לו עוף ג'רק, איילת הירשמן מכינה עוף ג'מייקני צלוי בתנור במרינדה פיקנטית מתובלת ומדהימה, מומלץ להגיש לצד אורז מתובל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: לפחות 4 שעות | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים למרינדה:

 

4 גבעולי בצל ירוק, כולל החלק הלבן, חתוכים גס


1 כפית גרגרי פלפל אנגלי


1 כפית גרגרי פלפל שחור


1/2 כפית קינמון טחון


1/2 כפית אגוז מוסקט טחון


1/2 כפית פפריקה


1 כפית עלי טימין


1 פיסת שורש ג'ינג'ר קלוף באורך 5 ס"מ


2-3 פלפלוני צ'ילי חריפים, חתוכים, ללא הגרעינים והחלק הלבן


2 כפיות סוכר חום בהיר (דמררה)


1 כפית מלח


2 כפיות רוטב סויה קלאסית קנור


1/4 כוס מיץ לימון


1 כף שמן בוטנים או שמן זית


 

לעוף:


4 כרעיי עוף, מחולקות לרגליים ולירכיים



להגשה:


כוסברה קצוצה


פלפל אדום קצוץ דק, ללא הגרעינים והחלק הלבן


 

אופן הכנה:

  • שמים במעבד המזון את כל מרכיבי המרינדה ומעבדים למחית גרגרית.
  • מניחים את נתחי העוף בקערה, יוצקים עליהם את המרינדה ומערבבים כך שכל חלקי העוף יכוסו.
  • מכסים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה שלם).
  • מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  • מרפדים תבנית היטב ברדיד אלומיניום (הסיבה: זו לא המרינדה שהייתם רוצים שתידבק לכם לתבנית ותיחרך. האלומיניום יעזור מאוד בעניין).
  • מעבירים את העופות לתבנית ומסדרים אותם כך שצד העור כלפי מעלה.
  • מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לצלייה של כ-20 דקות.
  • מסירים את נייר האלומיניום (לאחר כ-20 דקות)  וממשיכים בצלייה של עוד 30-40 דקות עד שנתחי העוף עשויים ויש להם מעטה פריך ושחום.
  • זורים על העוף כוסברה קצוצה ופלפלונים חריפים ומגישים לצד אורז מתובל.

 

 

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה


לשאר המתכונים מהתכנית:

סלט ירוק עם ריקוטה אפויה ואגסים

פרנץ' טוסט - הגרסה האפויה

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.