מתכון לפרנץ' טוסט - הגרסה האפויה

 
פרנץ' טוסט בגרסה אפויה וטעימה
פרנץ' טוסט בגרסה אפויה וטעימה צילום: קרן ביטון כהן
 

מי לא אוהב פרנץ' טוסט (או בשמו העברי: לחם מטוגן)? החיסרון היחיד הוא שצריך לטבול ולטגן כל פרוסה בנפרד. איילת הירשמן מוצאת פתרון מעולה - כל הפרוסות יחד נטבלות בבלילה ונאפות יחדיו בתנור, והטעם מנצח

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: לפחות שעתיים וחצי | תבנית 20*25 | רמת קושי: קל |

 

לפרנץ' טוסט:


4-5 פרוסות מחלה מתוקה, בעובי 2 ס"מ


1/2 2 כוסות חלב % 3 שומן


1/2 כוס שמנת מתוקה 15% שומן


5 ביצים


3 כפות סוכר


1/8 כפית מלח


1כפית תמצית וניל



לרוטב שזיפים (אופציה):

 

8 שזיפים מגולענים וחתוכים לקוביות של 2-3 ס"מ


4 שקיקי חליטת תה ורד הבר והיביסקוס או חליטת פירות אדומים


1 כוס מים


3 כפות סוכר


2 מקלות קינמון


 

 

אופן הכנה:

  • משמנים היטב את תחתית ודפנות התבנית.
  • מניחים את הפרוסות בשתי שורות בתבנית, כשהן חופפות קצת זו לזו.
  • שמים בקערה את החלב, השמנת, הביצים הסוכר, המלח ותמצית הווניל וטורפים באמצעות מטרפה עד שמתקבל קרם אחיד.
  • יוצקים את הבלילה על החלה שתבנית (לא להיבהל אם זה נראה שיש יותר מדי בלילה, היא תיספג ותשקע).
  • מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות - אבל עדיף למשך לילה, 8 שעות.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • מסירים את הניילון הנצמד ואופים כ-40 דקות, עד השחמה ואפילו מעט חריכה בצדדים.
  • מפזרים מלמעלה אבקת סוכר וחותכים לריבועים.
  • אפשר להוסיף חמאה נמסה, רוטב מייפל, שמנת חמוצה וקינמון או רוטב שזיפים ותה מהיר.

רוטב השזיפים:
  • שמים את שקיקי התה בסיר, מוסיפים את המים, את הסוכר ואת מקלות הקינמון ומביאים לרתיחה.
  • כשהסוכר נמס והכל רותח, מוסיפים את השזיפים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5-7 דקות, או עד שהשזיפים רכים ובסיר מתקבל רוטב מרוכז. מוציאים את שקיקי התה.
  • מעבירים למעבד המזון או משתמשים בבלנדר מוט - וטוחנים לרוטב במרקם חלק.
  • מגישים עם ריבועים מהפרנץ' טוסט האפוי.
 

רוצים לראות איך איילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה


לשאר המתכונים מהתכנית:

סלט ירוק עם ריקוטה אפויה ואגסים

עוף ג'מייקני צלוי

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.