מתכון לפשטידת פטה וחצילים

 
קייצית ואוורירית
קייצית ואוורירית צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 07:17 02/07/2015
אוכל ורק אוכל

שילוב מנצח של גבינת פטה עיזים וחציל קלוי בפשטידה קיצית מעולה וקלה להכנה, שהופכת בריאה יותר כשמשתמשים בקוואקר

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי| זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית ריבועית בגודל 24 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

חציל אחד בגודל בינוני


2-3 כפות שמן צמחי


חבילה קטנה (בערך 150 גרם) עלי תרד, מופרדים מהגבעולים


2 כפות פירורי לחם


5 ביצים


150 גרם גבינת פטה (עדיף 16% שומן), חתוכה לקוביות


100 גרם גבינה צהובה, מגוררת


כוס קמח לבן


כוס קוואקר


חצי כפית אבקת אפייה


5 כפות יוגורט


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • חותכים את החציל לרוחבו לעיגולים בעובי ½ ס"מ בערך.
  • מחממים מחבת פסים, משמנים אותה קלות וקולים את פרוסות החצילים 2-3 דקות מכל צד, בנגלות אם צריך, עד שהחצילים התרככו וקיבלו סימני השחמה. נותנים לפרוסות החצילים להתקרר.
  • מניחים את עלי התרד בסיר רחב ושטוח עם מעט מים, מניחים מעל להבה גבוהה ומבשלים תוך ערבוב 3 דקות בערך, עד שעלי התרד התכווצו ואיבדו את רוב הנפח שלהם (אך עדיין בצבע ירוק בוהק).
  • נותנים לעלי התרד להתקרר ואז סוחטים אותם בעדינות.
  • משמנים את התבנית ומפזרים עליה כף מפירורי הלחם (טריק שיעזור לשחרר את הפשטידה בתום האפייה).
  • מניחים בקערה את פרוסות החציל עם התרד וכל שאר המצרכים מלבד פירורי הלחם שנותרו.
  • מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מעבירים לתבנית, מפזרים מעל את פירורי הלחם שנותרו.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 35 דקות או עד שהמאפה התייצב והזהיב מעט מלמעלה.
  • נותנים לפשטידה להתקרר לפני שמגישים.

 
אפילו הילדים יתלהבו
אפילו הילדים יתלהבו צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.